mk1-1
18.04.14, 22:35
Witam, Szukam sposobu na zwiększenie laktacji. Jestem po cc. Mój synek ma skończone 6 tyg. Po porodzie był dokarmiany, późno pojawił mi się pokarm. Synek miał krótkie wędzidełko, płytko łapał brodawkę, do tej pory karmię przez nakładki. Po wyjściu ze szpitala, pięć dni spędziliśmy w domu. Dziecko było niespokojne, płakało. Nie wpadłam na to, że był głodny. Pierwszego syna karmiłam do roku piersią. Nie miałam doświadczeń z mm. Po pięciu dniach w domu trafiliśmy do szpitala z oznakami odwodnienia i z niedożywieniem. Nie muszę Wam opisywać jak się czułam... Do tej pory mam ogromne poczucie winy i wyrzuty sumienia. Dokarmiam go mm i dalej walczę o pokarm. Podcięliśmy wędzidełko po wyjściu ze szpitala, ale nie zmieniło to techniki ssania. Próbowałam już chyba wszystkiego, co jest opisane na forum, czytam Wasze rady. Jestem w stałym kontakcie z doradcą laktacyjnym i dziś Pani podpowiedziała, że może skutecznym sposobem byłoby w moim przypadku zastosowanie środków farmakologicznych (Domperidon i Metoklopramid). Zadzwoniłam od razu do ginekologa, który powiedział mi, że efekt stosowania tych leków jest tylko chwilowy, na czas przyjmowania leku. Czy macie może doświadczenie w stosowaniu tych lekarstw?
Pozdrawiam, Monika