Dodaj do ulubionych

sudafed? pseudoefedryna?

IP: *.maverick.com.pl 23.11.14, 16:46
Można przy kp? nie znalazłam info w leksykonie leków :(
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: sudafed? pseudoefedryna? 23.11.14, 17:43
      W celu?
      Ile ma dziecko?
      • mad_die Re: sudafed? pseudoefedryna? 23.11.14, 17:46
        Jest L3 i L4 - przenika do mleka i zmniejsza ilość produkowanego mleka.
        Dobry zamiennik to oxymetazolina.
        toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search2/r?dbs+lactmed:@term+@na+Oxymetazoline
      • Gość: ola Re: sudafed? pseudoefedryna? IP: *.maverick.com.pl 23.11.14, 18:46
        4 miesiące. Nie oddycham nosem tak jest zapchany :( "domowe" sposoby nie działają
        • rulsanka Re: sudafed? pseudoefedryna? 24.11.14, 09:42
          Wzięłam 1 tabletkę sudafedu rano, wieczorem praktycznie w ogóle nie miałam mleka! Przy ustabilizowanej laktacji, dziecko ponad rok. Na szczęście Młody mógł sobie pozwolić na przerwę w karmieniu i nie głodował. Laktacja wróciła po kolejnych kilkunastu godzinach. Odradzam.
          Krople do nosa nie działają? Otrivin dla dzieci jest fajny, ma mało substancji czynnej a działa na dorosłych. Pseudoefedryna ma w ogóle masę skutków ubocznych, owszem przy zapaleniu zatok bywa pomocna, ale da się i bez, lepsze są sterydy donosowe, bo działają miejscowo.
          • Gość: ola Re: sudafed? pseudoefedryna? IP: *.maverick.com.pl 24.11.14, 14:18
            Dziękuję za odpowiedzi. Uchroniłyście nas przed katastrofa. Nasivin dla dzieci trochę pomógł. Dziwny mam ten katar. Zero wydzieliny tylko zapchany kompletnie nos ;\
            • rulsanka Re: sudafed? pseudoefedryna? 24.11.14, 14:56
              Nasivin dla dzieci jest trochę za słaby, mam porównanie z otrivinem dla dzieci i ten drugi działa dużo lepiej, a również nie podrażnia.
            • mad_die Re: sudafed? pseudoefedryna? 24.11.14, 15:10
              Weź normalny nasivin, on ma oksymetazoline, tego możesz użyć.
        • Gość: maddie Re: sudafed? pseudoefedryna? IP: *.cm-7-4c.dynamic.ziggo.nl 24.11.14, 10:43
          Idzdo apteki po jakis spray do.nosa, ale zeby mial cosinnego w skladzie. Nasivin chyba takie ma.
    • malwina.okrzesik Re: sudafed? pseudoefedryna? 26.11.14, 23:07
      pseudoefedryna mało bezpieczna w czasie kp
      sudafed- umiarkowanie bezpieczny
      • Gość: maddie Re: sudafed? pseudoefedryna? IP: *.cm-7-4c.dynamic.ziggo.nl 27.11.14, 09:28
        Pani Malwino, sudafed to nazwa rynkowa leku ktory ma w skladzie pseudoefedryne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka