Dodaj do ulubionych

karmienie a gulka,zgrubienie

IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.14, 20:28
Witam. Karmię dziecko 6 mcy i juz kilka razy mialam coś w rodzaju stanu zapalnego czyli ból w piersi i objawy grypopodobne,ale trwalo to zawsze tylko jeden dzien i przechodzilo po paracetamolu. Teraz nie mam bólu ale njak sie macam po piersi to w obu czuc zgrubienia ,mam wrażenie ze to kanaliki ale w prawej piersi w miejscu po prawej od sutka czuje lekka gulke,zgrubienie w kształcie gulki i dalej takie zgrubienia jak w lewej piersi. Jestem moze przewrażliwiona czy takie zgrubienia moga byc naturalne przy kp? Nigdy sie tak dokładnie nie macalam wiec nie wiem czy to bylo czy nie. Pójdę do lekarza ale wizyta dopiero po świętach i martwie sie. Czy robić usg jest sens bo nie wiem czy będzie miarodajne jeśli karmie. A jedli to rak? Czy to bardzo prawdopodobne jeśli karmie i mam 28 lat.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: karmienie a gulka,zgrubienie IP: *.maverick.com.pl 18.12.14, 23:18
      Koniecznie sprawdź, ale ja mam dokladnie to samo wielkości pestki dyni tylko grubsze pod skórą na piersi. Miałam usg lekarz ocenił że to gruczoł, nic czym trzeba by się martwić. Kazał tylko kontrolować wielkość i pokazywać przy kontrolnych wizytach.
      • Gość: doliopas boje sie ze to rak IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.14, 10:29
        Mam 2 malych dzieci i nie chce umierać. Czy to moze byc zatkany kanalik jeśli jest to mamy guzek i nie boli czy jednak co innego bo przy zatkanym kanaliki by bolalo? Nawet usg prywatnie nie chcą zrobić przed świętami tylko dopiero po nowym roku a ja oszaleje nie potrafie cieszyc sie ze świąt.
        • Gość: ola Re: boje sie ze to rak IP: *.maverick.com.pl 21.12.14, 10:59
          Mnie też nie boli. To jakiś gruczoł/kanalik. Nie panikuj tylko sprawdź po świętach
          • Gość: doliopas Re: boje sie ze to rak IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.14, 11:52
            Dziękuję za odp. Mąż zaczal mi to uciskac jakby masowac ale mocno i niemoglam tego znaleźć a potem znalazlam ale duuzo mniejsze,a obok mam tez takie male zgrubienia wiec mam nadzieje ze skoro dalo sie zmniejszyć to nie rak i albo kanalik przytkany albo sie to przesuwa a rak sie chyba nie przesuwa. Jednak musze chyba zakończyć karmienie bo za dużo mam stresów z tym związanych co zgrubienia to będę sie bac ze rak.
            • gkoz Re: boje sie ze to rak 21.12.14, 12:20
              ale karmienie piersią zmniejsza ryzyko raka, miałaś w rodzinie? może zrób badania genetyczne
              • gkoz Re: boje sie ze to rak 21.12.14, 12:22
                jak zmienia pozycję, zmniejsza się i jest wiecej to na 99,9 to nie rak
                • Gość: doliopas Re: boje sie ze to rak IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.14, 17:23
                  Witam. Udali mi sie dostać prywatnie dzis na usg piersi. Okazali sie ze tam gdzie jest gulka nic nie ma,zresztą gulka tez juz nie jest taka duża jak byla,maz mi ja pomasowal i zniknela a potem byla wyczuwalna dużo mniejsza. Natomiast pod spodem jest mala torbiel ale pan doktor stwierdzil ze nic niepokojącego to nie jest i ze nawet nie jest pewien czy to torbiel czy nie zastój mleka. Tak wiec jestem szczęśliwa nie mam żadnych niepokojących guzków. Pisze to bo moze komus przyda sie kiedyś mój wpis i jak sie potoczyla moja sprawa. Autorka tego wątku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka