Dodaj do ulubionych

nocne karmienie - problem!!!

IP: *.maverick.com.pl 05.01.15, 12:28
Drogie mamy zakładałam podobny wątek ale nie mogę go odnaleźć. Mam ogromny próbkę z karmieniem w nocy. Mimo ssania mleko nie wypływa, nie ma połykania czasem co kilka pociągnięć słyszę połknięcie ale nie jest to wypływ. Dzis sytuacja trwała od 4 do 6. Ssał, przysypiam, płakał, uspokajałam, znów na pierś. Czuje że mleko jest a nie napływa. Z lóżka poszłam na fotel pilnować jak chwyta - jak zwykle czyli ok. W ciagu dnia się najadą więc nie jest to raczej kwestia braku mleka. Karmiłam go też wczoraj o24 z obu piersi bylo ok - sutuacja się powtarza którąś noc. Dziś się poryczałam z niemocy i gdybym miała mm i butle pewnie by dostał! Poradźcie o co może chodzić?????
Obserwuj wątek
    • Gość: babs Re: nocne karmienie - problem!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.15, 12:58
      forum.gazeta.pl/forum/w,570,155798449,155869689,Re_strzelam_sobie_w_kolano_.html
      Zacytuję:
      Zanim założysz nowy wątek sprawdź, czy problem nie był już poruszany na forum.
      • Gość: ola Re: nocne karmienie - problem!!! IP: *.maverick.com.pl 05.01.15, 13:25
        Dzięki. Tam jednak problem tknięty z innej strony. Spać czy nie z dzieckiem. Jednak mam ewidentny próbkę w nocy z oksytocyną i to jest mój aktualny problem. Nie wiem co mogę zrobić
        • Gość: ola Re: nocne karmienie - problem!!! IP: *.maverick.com.pl 05.01.15, 13:30
          Eh nie próbkę tylko probem
          • gkoz Re: nocne karmienie - problem!!! 05.01.15, 14:07
            A czasem nie ząbkuje ? Może ssie nieodżywczo żeby złagodzić ból, jęczy z bólu, nie z głodu, moi przy zębach prawie całą noc wisieli na piersi, nawet do głowy mi nie przyszło żeby sprawdzać jak często łykają, całą moją uwagę skupiałam na tym żeby spać, mm to nie lekarstwo po którym dziecko śpi :-) więcej zaufania do natury, to nie noworodek
            • gkoz Re: nocne karmienie - problem!!! 05.01.15, 14:10
              Ssanie to nie służy tylko i wyłącznie zaspokajaniu głodu
              • Gość: ola Re: nocne karmienie - problem!!! IP: *.maverick.com.pl 05.01.15, 15:45
                Ale on ssie mocno jak na posiłek. Marudzi po 20min ssania kiedy nadal nic nie wypił. Zmieniam pierś drugą pobudzam ręcznie i nic. On po wypływie i ssaniu aktywnie kilka minut odpada na drugi bok i spi, do tego czasu się męczy przy piersi
                • emz100614 Re: nocne karmienie - problem!!! 05.01.15, 15:59
                  U nas tę wszystkie cyrki i dziwne zachowania były na zęby. Miał dużo słabszy apetyt, trwało to bardzo długo, prawie trzy miesiące, ale już jest dobrze, nadrobił wagowo. W trakcie stresowałam się okropnie, ale to nic nie zmieniało i tylko dziecko było zdezorientowane. Przetrwaliśmy, nie poddaliśmy się, minęło, karmię dalej. Dużo siły życzę. Dla mnie najważniejsze było ogromne wsparcie i optymizm męża.
    • nothing.at.all Re: nocne karmienie - problem!!! 05.01.15, 16:54
      A może jakieś tabletki bierzesz i z laktacja problem? A może przygniotlas pierś i jakiś zastoj jest?
      • Gość: ola Re: nocne karmienie - problem!!! IP: *.maverick.com.pl 05.01.15, 17:19
        W nocy wzięłam apap, nic na stałe nie biorę. Czuję jak piersi mrowią ale jakby były zatkane...zastój chyba nie bo w obu tak samo jest. Z prawej piersi mleko szybko wypływa maluch maks kilka minut ssie pod koniec dnia. W nocy jakby mnie ktoś zakorkował:((((((
        • nothing.at.all Re: nocne karmienie - problem!!! 05.01.15, 18:02
          A je o stałych porach w nocy? Spróbuj może okład ciepły zrobić przed i zobaczysz czy pomoże.
        • gkoz Re: nocne karmienie - problem!!! 05.01.15, 18:24
          Spróbuj dziecku dać paracetamol na noc, bo w brak wypływu jako taki nie chce mi się wierzyć, skoro w dzień prawidłowo ssie i jest ten wypływ
          • gkoz Re: nocne karmienie - problem!!! 05.01.15, 18:42
            Mrowienie jak sciągałam było oznaką że mleko zaraz będzie płynąć, po czasie pompowania na sucho nie wiem jak to się do ssania, bo tego nigdy nie analizowałam, tzn. zawsze szukałam innej przyczyny marudzenia niż sposób karmienia, o ile dziecko przybierało ok, a jak miał problemy z przybieraniem to wyrzuciłam uspokajacza, zwiększyłam ilość karmień, był okres że młode spało całą noc na moim brzuchu, okazało się że jednak dam radę zasnąć na plecach :-)
    • Gość: amiralka Re: nocne karmienie - problem!!! IP: *.53.31.93.rev.sfr.net 05.01.15, 19:28
      Ola, ile Twoj dziec ma? 6 m-cy? Sluchaj, mi po kazdej parze zebow, a wlasciwie w trakcie, robi sie zastoj w nocy. Jakby wlasnie maly ssal taj jak mowisz - bez wyplywu i bardzo mocno. Najlepiej cala noc. 6 m-cy to u nas byly dolne jedynki.
    • yumemi Re: nocne karmienie - problem!!! 05.01.15, 19:51
      Tak samo dzieci potrafia zachowywac sie przy pelnej butelce..
      Nie ma sensu myslec o wszystkim w kategorii jedzenia - dziecko to tez czlowiek i ma rozne problemy :) Moze cos go meczy i sobie odreagowuje.
      Kotlet to nie wszystko :)
      • kremka2014 Re: nocne karmienie - problem!!! 05.01.15, 20:52
        Miałam podobnie calkiem niedawno..... Nie dał się w nocy odlozyc i ssał i ssał..... Dość mocno,ale wydawalo mi się,że nic nie płynęło. 2dni później ząb.
        • Gość: ola Re: nocne karmienie - problem!!! IP: *.maverick.com.pl 05.01.15, 21:00
          Kurczę nie wiem. Myślałam że to już ze mną coś nie tak :( jak był mniejszy pięknie ssał w nocy i rósł jak na drożdżach. Dam mu na noc jakiś przeciwbólowy może coś się zmieni. Ale dziwne by to było, że w dzień jest ok, a w nocy właśnie o tej 4 boleści. Zbliża się noc a ja jestem już cała spięta:(
          • Gość: ola Re: nocne karmienie - problem!!! IP: *.maverick.com.pl 10.01.15, 13:55
            Z karmieniem w nocy dalej dramat. Dziś ssał od 2 do 6 i nic. Czy makabryczne zmęczenie może być przyczyną problemu z wyrzutem mleka????
            • Gość: maddie Re: nocne karmienie - problem!!! IP: *.cm-7-4c.dynamic.ziggo.nl 10.01.15, 17:32
              Co to znaczy nic?
              Stres utrudnia wyplyw.
              • Gość: ola Re: nocne karmienie - problem!!! IP: *.play-internet.pl 10.01.15, 20:17
                Nic. Nie leci mleko chociaż maluch ssie
                • gkoz Re: nocne karmienie - problem!!! 10.01.15, 20:48
                  A skąd wiesz że nie leci ? Może maluch ssie nieodżywczo lub cieci powolutku po kropelce, przy kp to dość częste są takie sytuacje że dziecko wisi na piersi, ja starałam się przysypiać pomiędzy zmianami piersi, rzeczywiście było ciężko, szczególnie wstać do pracy, chociaż gorzej wspominam fazy gdy miał ok 2 lat i potrafił obudzić się ok 1 i nie spać do 4, bawiąc się w najlepsze i w nosie mając że matka musi o 6 wstać do pracy, nie patrz na wszystko przez pryzmat jedzenia, dziecko nie tylko ma potrzeby jedzenia, ok 6 mca rozwija się bardzo mózg (potrzebuje nocnego tłustego mleka które leci kropelka po kropelce), mogą dokuczać zęby, mózg przetwarza dzienne bodźce, dziecko potrzebuje bliskości matki, a pierś pomaga się uspokoić, Twoje dziecko to nie noworodek, nie zagłodzi odpuść i naucz się karmić na śpiąco, podanie mm wcale nie musi poprawić snu, a wstawać w nocy by robić kilka razy mieszankę zamiast zmienić pierś bardziej wybudza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka