Gość: Kinga IP: *.play-internet.pl 12.03.15, 13:56 Mój 7tygodniowy synek bierze żelazo actiferol fe od 6tygodni a wynik morfologi się nie poprawił. Karmię go piersią co mogę jeść by w mleku było więcej żelaza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
awidyna Re: niedokrwistość 12.03.15, 21:30 Stężenie żelaza w mleku jest niezależne od stężenia w surowicy matki,więc Twoje spożycie żelaza nie wpływa na ilość w mleku. A jaki poziom ferrytyny? Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: niedokrwistość 13.03.15, 10:42 Mój syn przyjmował pół roku żelazo, bo cały czas miał kiepskie wyniki. Cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
volke_86 Re: niedokrwistość 13.03.15, 20:29 Moj ma 8mcy i nadal bierze actoferol.Na poczatku dostawal sam kwas foliowy,ktory nie przyniosl poprawy. Wlaczylismy actiferol. Po 1-2 mcach takiej kuracji hemoglobina sie poprawila i wskoczyla do normy,odstawilismy kwas.Dalej bierzemy actiferol bo wynik rdv jest jeszcze do poprawienia,kontrola za miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
volke_86 Re: niedokrwistość 13.03.15, 20:31 Zapytaj lekarza o kwas foliowy albo dodatkowo wit.c. Aha,poczatkowo pilam hektolitry soku z burakow..nie mialo to zadnego wplywu na wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina.okrzesik Re: niedokrwistość 14.03.15, 18:42 Pani odżywianie niestety niewiele tu zmieni. Radziłabym porozmawiać z lekarzem o Pani niepokojach. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: niedokrwistość 14.03.15, 19:40 Sam Actiferol? Czy witaminę C i kwas foliowy tez? To ile T go zjesz znaczy żelaza nie ma znaczenia, jak juz napisano. Odpowiedz Link Zgłoś