Dodaj do ulubionych

Pierwsze 2 tyg życia i 80 gram

20.03.15, 18:47
Tyle przybrało moje dziecko. Mam wybór albo szpital, albo dokarmić.
Niestety to moje 3 dziecko i żadne nigdy nie chciało przybrać więcej na piersi, chociaż z żadnym chyba nie było dodatkowo tak wielkiego problemu z żółtaczką. Nie schodzi zupełnie i wszyscy mówią, że to dlatego, że nie je.

Myślałam, że jak się zawezmę to będę karmić nie słuchając rad innych, ale nie potrafię tak obojętnie słuchać o tym, że to za mały przyrost, za duża żółtaczka.

Przerabiałam doradców laktacyjnych 2 poprzednie razy i dziecko jest identyczne jak poprzednie - nawet identycznie ssie i piersi też identyczne, nawet tego wymarzonego nawału oczywiście nie było:(

Czy byłby tutaj ktoś kto odważyłby się zostać przy takich przyrostach czy jednak to za duże ryzyko?
Obserwuj wątek
    • yumemi Re: Pierwsze 2 tyg życia i 80 gram 20.03.15, 19:25
      Napisz wiecej - jaka byla waga urodzeniowa i jaka jest teraz i w miedzyczasie, czy porod cc czy sn, jak czesto dziecko ssie, czy moczy pieluszki i ile dziennie, czy robi kupki, czy sa w uzyciu smoczki/butelki/kapturki?
      • awidyna Re: yumemi 20.03.15, 20:08
        Sorki wielkie, że się tu wtryniam, yumemi możesz zobaczyć na pocztę lub wejść w wątek o wit D poniżej. Dzięki.
    • ela.dzi Re: Pierwsze 2 tyg życia i 80 gram 20.03.15, 21:22
      Ja bym się pewnie zdecydowała na dokarmianie, ale dopiero po ssaniu piersi i w bezsmoczkowy sposób i najlepiej własnym mlekiem. Albo rozważyłabym sms i zrezygnowałabym z mm jak przyrosty się unormują. Tak czy siak dostawiaj do piersi jak najczęściej. Patrz na buźkę - czy na pewno dobrze ssie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka