Dodaj do ulubionych

kręgosłup

IP: *.play-internet.pl 27.05.16, 09:40
Dziewczyny, karmię malucha rocznego. Od dziecka właściwie mam problemy z kręgosłupem, zwyrodnienie odcinka szyjnego i piersiowego. Przez lata co jakiś czas się odzywał, ale od kilku dni jakaś masakra. Strasznie boli, promieniuje na ręce i mam wrażenie jakby uciskał do przodu na przełyk (jeśli to w ogóle możliwe). Bardzo dużo pracuję ostatnio na komputerze, noszenie dzieci dwójki, dwie ciąże w niedługich odstępach - to wszystko chyba zrobiło swoje. Czy macie podobne problemy? Co mogę a czego nie jeśli karmię. Macie jakieś rady z doświadczenia? Help!
Obserwuj wątek
    • duniacha Re: kręgosłup 27.05.16, 16:08
      Dobry terapauta jest Ci potrzebny. Znam świetnego w Krakowie i mogę Ci go polecić, jeśli mieszkasz w okolicy.
    • yumemi Re: kręgosłup 27.05.16, 22:58
      Przede wszystkim - odpowiednie cwiczenia pod opieka fizjoterapeuty. Mam skrzywienie kregoslupa, i czeste problemy mialam dopoki nie zabralam sie za wzmacnianie miesni tulowia i potem dodatkowo duzo sportu ale z praca nad miesniami tulowia. Od 5 lat problemow nie mam, ale caly czas cwicze.
    • rulsanka Re: kręgosłup 27.05.16, 23:10
      Możesz i powinnaś iść do lekarza, niech zleci badania obrazowe. Na pewno możesz pływać, to cię rozluźni i wzmocni mięśnie. Zasadniczo karmienie nie jest przeciwwskazaniem do wielu leków przeciwbólowych, możesz brać paracetamol, ibuprofen, ketoprofen.
    • amiralka Re: kręgosłup 29.05.16, 00:33
      Polecam metode McKenziego. Mam dyskopatie w odcinku szyjnym i lędźwiowym, dzięki cwiczeniom mam problem bolu z glowy a wcale nie jestem ani jakos super usportowiona ani regularna.
    • malwina.okrzesik Re: kręgosłup 29.05.16, 14:58
      Wygląda na to, że Pani ciało wyraźnie domaga się więcej uwagi i zadbania. Dwójka dzieci to spore wyzwanie i spora praca fizyczna . Zachęcam do zrobienia dokładnej diagnostyki lekarskiej i planu rehabilitacji u doświadczonego fizjoterapeuty. Doraźne środki przeciwbólowe zmniejszą dolegliwości tylko na chwilę. Mogą być stosowane w czasie kp. Ruch wskazany przy problemach z kręgosłupem to na pewno pływanie.
    • malwina.okrzesik Re: kręgosłup 29.05.16, 15:10
      Wygląda na to, że Pani ciało wyraźnie domaga się więcej uwagi i zadbania. Dwójka dzieci to spore wyzwanie i spora praca fizyczna . Zachęcam do zrobienia dokładnej diagnostyki lekarskiej i planu rehabilitacji u doświadczonego fizjoterapeuty. Doraźne środki przeciwbólowe zmniejszą dolegliwości tylko na chwilę. Mogą być stosowane w czasie kp. Ruch wskazany przy problemach z kręgosłupem to na pewno pływanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka