monika_staszewska 12.01.05, 17:55 Drogie Panie, niestety opuszczam Was na najbliższych kilka dni. Wyjeżdżam służbowo. Dlatego błagam poczekajcie z pytaniami do przyszłego tygodnia. pozdrawiam wszystkich serdecznie :)) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
respect_kaja Re: Pami Moniko błagam o pomoc!!!! 12.01.05, 22:41 Mam 2,5 m-c córeczkę, wszystko było z jedzeniem w porządku dopuki nie poszłyśmy w wieku 1,5 m-c na 2 dni do szpitala z powodu katarku i kaszlu.Po powrocie mała nie chciała mi jeść z piersi a już wie co to butelka bo co 2 tyg. chodzę do szkoły i karmimy ja wtedy z butli. Niestety nie nadążałam ściągać dla niej pokarmu, płakała więc kupiłam po tygodni walki bebiko i dawałam jej w ciągu dnia jeden sztuczny posiłek.Niby zaczynało wracać do normy wszystko a od ok tygodnia znów żle:( mała wogóle nie chce piersi nawet przez nakładkę, czasami mi chwyci na 5-10 min ok 3-5 nad ranem pierś.Ściągam mleko laktatorem co 3-4 godzinki ale zbieram 30-40 ml.Mała rośnie i wciąż płakała więc oprócz mojego mleka w ciągu dnia, i herbatek hipp zaczęłam podawać jej więcej bebika.Co mam robić mleko sztuczne jest drogie i czytałam że moje jest lepsze niż sztuczne. Piję codziennie i bawarkę i kawę zbożową, piwo karmi,od czsu do czasu i jem codziennie łyżeczkę zmielonych ziół- koper włoski,kminek i anyżek. I nic co robić dalej czy ja trace pokarm? błagam o poradę KAJA Odpowiedz Link Zgłoś
mama_lidki Re: Pami Moniko błagam o pomoc!!!! 12.01.05, 23:16 Ja wyprobowalam na laktacje ziola Fito-Mix naporawde sa efekty, sprobuj. Glowa do gory, kazde 30 - 40 ml jest dobre, tym bardziej, ze nasze mleko mozna mrozic. Powodzenia i nie denerwuj sie, bo stres to najwiekszy wrog laktacji. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiat Re: Pami Moniko błagam o pomoc!!!! 14.01.05, 18:13 Radzę jak najwięcej stymulować brodawki - najlepiej ściągać laktatorem Avent co 2 godziny przez 30 minut (2x7min + 2x5min + 2x3min). Ja musiałam odstawić 6 tyg maleństwo na 2 tyg, bo brałam leki. Wcześniej musiałam dokarmiać, bo mleczka było malutko, a potem już wystarczało. Mały też nie chciał łapać piersi po tym okresie karmienia butelką, ale wzięłam go głodem. Potrafiłam go przystawiać przez 45 min za każdym razem. Ale udało mi się i karmię nadal. Odpowiedz Link Zgłoś