12.01.05, 17:55
Drogie Panie, niestety opuszczam Was na najbliższych kilka dni. Wyjeżdżam
służbowo. Dlatego błagam poczekajcie z pytaniami do przyszłego tygodnia.
pozdrawiam wszystkich serdecznie :))
monika staszewska
Obserwuj wątek
    • respect_kaja Re: Pami Moniko błagam o pomoc!!!! 12.01.05, 22:41
      Mam 2,5 m-c córeczkę, wszystko było z jedzeniem w porządku dopuki nie poszłyśmy
      w wieku 1,5 m-c na 2 dni do szpitala z powodu katarku i kaszlu.Po powrocie mała
      nie chciała mi jeść z piersi a już wie co to butelka bo co 2 tyg. chodzę do
      szkoły i karmimy ja wtedy z butli. Niestety nie nadążałam ściągać dla niej
      pokarmu, płakała więc kupiłam po tygodni walki bebiko i dawałam jej w ciągu
      dnia jeden sztuczny posiłek.Niby zaczynało wracać do normy wszystko a od ok
      tygodnia znów żle:( mała wogóle nie chce piersi nawet przez nakładkę, czasami
      mi chwyci na 5-10 min ok 3-5 nad ranem pierś.Ściągam mleko laktatorem co 3-4
      godzinki ale zbieram 30-40 ml.Mała rośnie i wciąż płakała więc oprócz mojego
      mleka w ciągu dnia, i herbatek hipp zaczęłam podawać jej więcej bebika.Co mam
      robić mleko sztuczne jest drogie i czytałam że moje jest lepsze niż sztuczne.
      Piję codziennie i bawarkę i kawę zbożową, piwo karmi,od czsu do czasu i jem
      codziennie łyżeczkę zmielonych ziół- koper włoski,kminek i anyżek. I nic co
      robić dalej czy ja trace pokarm?
      błagam o poradę
      KAJA
      • mama_lidki Re: Pami Moniko błagam o pomoc!!!! 12.01.05, 23:16
        Ja wyprobowalam na laktacje ziola Fito-Mix naporawde sa efekty, sprobuj.
        Glowa do gory, kazde 30 - 40 ml jest dobre, tym bardziej, ze nasze mleko mozna
        mrozic. Powodzenia i nie denerwuj sie, bo stres to najwiekszy wrog laktacji.
      • gosiat Re: Pami Moniko błagam o pomoc!!!! 14.01.05, 18:13
        Radzę jak najwięcej stymulować brodawki - najlepiej ściągać laktatorem Avent co
        2 godziny przez 30 minut (2x7min + 2x5min + 2x3min). Ja musiałam odstawić 6 tyg
        maleństwo na 2 tyg, bo brałam leki. Wcześniej musiałam dokarmiać, bo mleczka
        było malutko, a potem już wystarczało.
        Mały też nie chciał łapać piersi po tym okresie karmienia butelką, ale wzięłam
        go głodem. Potrafiłam go przystawiać przez 45 min za każdym razem. Ale udało mi
        się i karmię nadal.
    • kalinka111 Re: Znikam 14.01.05, 15:09
      podtrzymuje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka