24.03.05, 11:49
Witam,
Mam pytanie do mam - forumowiczek:
Czy można pić kawę podczas karmienia piersią? Jeśli tak, to jaka ilość jest
dozwolona? Spotykam się z różnymi opiniami nawet wśród położnych. Czy któraś
z Was zauważyła jakieś objawy u dziecka wynikające z picia kawy? Czy kawa
bezkofeinowa jest całkowicie bezpieczna? A z mlekiem? Czy 2-3 łyżeczki mleka
do filiżanki mogą wywołać alergię?
Pozdrawiam,
kózka
Obserwuj wątek
    • ma_mati Re: kawa 24.03.05, 14:02
      Ja pije kawe rozpuszczalna z mleczkiem, nie zauwazylam zeby moj synek zle na nia
      reagowal. Nie pije mocnej kawy - plaska lyzeczka na filizanke. Maly nie ma
      uczulenia na mleko, jem platki na mleku itp wiec kawke tez pije z mlekiem. Skoro
      kawa malemu nie szkodzi a mi pomaga - mam bardzo male cisnienie a i nocki nie
      przespane. Mysle ze mozesz sprobowac - jak bedzie cos nie tak to zrezygnujesz.
      • magda270519761 Re: kawa 25.03.05, 09:16
        pije 1 kawe rozpuszczalną z 1 łyżeczki, córka ma 4 tygodnie, raz z mlekiem ,
        raz bez, przez pare dni miała kolke, ale lekarz powiedział , że 1 kawa i to
        jeszcze słaba nie ma żadnego wpływu, szkodzić może co najwyżej nabiał z którego
        zrezygnowałam , ale 3 łyżeczki mleka to nawet dobrze do żołądka nie dolecą
        magda i róża oraz 10 letnia paula
    • tijgertje Re: kawa 25.03.05, 23:58
      Jestem zupelnie od kawy uzalezniona. Pilam ja w ciazy i pije karmiac. Nie jakies takie rozpuszczalne "siuski" (sorry za wyrazenie), ale prawdziwa siekiere z ekspresu. Normalnie staram sie ograniczac do dwoch dziennie, ale jak mi pogoda daje w kosc, to nawet 4 wypijam. Dziecie sypia dobrze, jest spokojne, wiec chyba na nadmiar kofeiny nie narzeka... W zasadzie kawa raczej nie jest wskazana, ale i nie zabroniona. Ja wynikam z zalozenia, ze wszystko jest dla ludzi w granicach rozsadku, a jezeli ja bez kawy nie jestem w stanie funkcjonowac, bo sie doslownie zataczam, to i dzieckiem nie jestem sie w stanie zajac. Mocna herbata moze byc gorsza od kawy...
      • luxfera1 Re: kawa 27.03.05, 10:50
        Ja piję 1-2 kawki z łyżeczki rozpuszczalnej albo fusiastej czasem z
        mlekiem /jak jest w domu:)/dziecina spi dużo i chętnie i na pewno ta kawka nie
        ma na niego wplywu..zdarza mi sie do tego troche coca-coli....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka