Dodaj do ulubionych

Do mam które karmią piersią i odciągają.Ile mleka?

01.09.05, 21:16
Synek jest generalnie karmiony piersią ale wracam właśnie do pracy - odciągam
mu mleczko - będzie karmiony z butelki tylko raz dziennie. Ile mleka powinnam
mu zostawić? - nie chcę wylać ani kropli - to spory wysiłek to odciąganie...
Czy butelka 125 ml wystarczy? Może ktoś ma podobnie jak ja i jest bardziej
doświadczony...
Obserwuj wątek
    • mamamichasia1 Re: Do mam które karmią piersią i odciągają.Ile m 02.09.05, 06:20
      Witam, jeśli synek ma około 5 miesięcy to 125 ml wystarczy, mojemu w tym wieku
      zupełnie wystarczało.Pozdrawiam serdecznie.Gosia z Michałkiem.
      • tea77 Re: Do mam które karmią piersią i odciągają.Ile m 02.09.05, 08:48
        Mój synek 11-go czerwca skończy 3 miesiące,ja chodząc do pracy zostawiam mu
        400ml,do tego dostaje herbatkę,czasem wystarczy,czasem troszkę zostawi a czasem
        jest i tak ,że zabraknie.
        Wychodząc do pracy karmię go ok,6 rano,potem u mojej mamy jest do godziny 17.00
        i w tym właśnie czasie wypija całe mleczko.
        W pracy odciągam pokarm dwa razy:raz około godziny 10.00 i drugi raz około
        14.00 więc jak przyjeżdżam o 17.00 to dostaje cycuszka.
        A co do odciągania,jeśli będziesz robiła to regularnie i raczej o stałych
        porach to cycuszki nauczą się produkować tyle mleczka,że będziesz zamrażać(ja
        mam już cały zamrażalnik więc niemam obaw,że czasem zabraknie)Częste
        przystawianie dziecka,lub odciąganie pobudza laktację więc będzie łatwiej
        ściągać...A i co do odciągacza,miałam aventu,canpol babes i wszystkie one są za
        przeproszeniem przynajmniej w moim przypadku do d...Najlepiej i najszybciej
        ściągam taką najzwyklejszą gruszką ze szklanym pojemniczkiem o objętości
        50ml.Polecam
        Pozdrawiam i mam nadzieję,że troszkę pomogłam.
        Pozdrawiam i mam nadzieję,że troszkę pomogłam
        • lineczkaa Re: Do mam które karmią piersią i odciągają.Ile m 02.09.05, 19:01
          gdzie kupić taką gruszkę ze szklanym pojemniczkiem, w aptece??
          • tea77 Re: Do mam które karmią piersią i odciągają.Ile m 04.09.05, 18:21
            dokładnie taki właśnie odciągacz kupiłanm w aptece,ale kiedy stukł się mój mąż
            dostał identyczny w sklie z akcesoriami dla dzieci.
            Pozodzenia
    • ewa12111 Re: Do mam które karmią piersią i odciągają.Ile m 02.09.05, 10:16
      witam moja córcia jest w podobnym wieku (15 maj)i jest karmiona właśnie mlekiem
      ściągniętym. Jednorazowo potrafi zjeść nawet 150 ml choć zdarza się to bardzo
      rzadko, przewaznie od 50 do 120 ml
      • ania69x2 Re: Do mam które karmią piersią i odciągają.Ile m 02.09.05, 10:21
        czesc,mam pytanie-ide od pazdziernika do szkoly(studia zaoczne,raz na dwa-trzy
        tygodnie w weekend)i nie wiem ile mam odciagnac mleka dla 2-miesiaczniaka na
        max.7h mojej nieobecnosci, ile mniej wiecej jednorazowo mu podawac i czy to
        mleko trzymac w lodowce? dziekuje.
        • magda742 Re: Do mam które karmią piersią i odciągają.Ile m 02.09.05, 16:04
          mnie tez to nieglugo czeka i nie wiem, jak odciagac - z jednej piersi czy z
          dwoch, bo jak po troszku sie z dwoch odciagnie, to leci ten wodnisty pokarm, czy
          dziecko sie tym naje?
          • shiva772 Re: Do mam które karmią piersią i odciągają.Ile m 02.09.05, 21:09
            Dzięki - mój mały żarłok zjadł 180 ml...Dobrze że odciągnęłam jeszcze rano
            troszkę bo te 125 byłoby za mało jednak...Jeżeli chodzi o odciąganie to ja już
            się nauczyłam używać Aventu (walczyłam długooo i tylko obrazona mina męża (tyle
            kasy!) motywowała mnie do kolejnych prób) i teraz już jest super - dziś w pracy
            na dużej przerwie (20 min) odciągnęłam 100ml z jednej piersi.
            Ja to robię tak: staram się oszukać piersi że to mały ssie: karmię
            jednostronnie czyli jedną cycą a po trzech godzinach drugą i tak jest od
            początku. Więc w pracy odciągam z tej z której aktualnie wypada karmienie.
            Przechowuję pokarm wg. tych zaleceń: www.bonamater.waw.pl/warto.html
            Jutro jadę kupić Avent Via bo mam dość kombinacji z woreczkami, słoiczkami i
            przelewaniem.
            Odciągaczkom powodzenia życzę.
          • lineczkaa Re: do magda742 04.09.05, 17:07
            Hej, odciąga się zawsze na zmianę raz z jednej raz z drugiej piersi. Inaczej
            będzie nawał pokarmu jak trochę tu i trochę tam i można dużo stracić jak
            wsiąknie w stanik lub wkładkę. No i dodatkowo dopiero pod "koniec" piersi jest
            ten rodzaj pokarmu, którym sie dziecko najada. Sama sciągam i od początku karmię
            dziecko butelką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka