Dodaj do ulubionych

jaki smoczek do but. dobry by nie zaburz. laktacji

06.02.06, 14:01
jakie smoczki do butelek możecie polecić dla dziecka dla którego ściągacie
pokarm idąc do pracy? chodzi mi o to by nie leciało za mocno i by dziecko nie
przyzwyczaiło się i chciało nadal ssać pierś. czy taki problem faktycznie
moze powstać? może odciągnięty pokarm podawać inaczej? mały ma 6 tyg
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: jaki smoczek do but. dobry by nie zaburz. lak 06.02.06, 15:44
      mówią żeby z kieliszka albo łyżeczki. Ja butlę z odciągniętym podałam jak młody miał ok 3,5 m-cy i był to szeroki nuk first choice- polecam rozmiar S (do mleka mamy - takie butle 150 ml)
      • ew-cia77 Re: jaki smoczek do but. dobry by nie zaburz. lak 06.02.06, 16:17
        czy to jakiś specjalny kieliszek, czy zwykłą plastikowa łyzeczką? jak to w
        praktyce wychodzi?
        • luna333 Re: jaki smoczek do but. dobry by nie zaburz. lak 06.02.06, 16:22
          nie wiem jak z kieliszka ale łyżeczką to straaasznie długotrwałe.
          • luna333 Re: jaki smoczek do but. dobry by nie zaburz. lak 06.02.06, 16:24
            www.laktacja.pl/problemy/pr1.htm
            na dole w/w strony masz o tym
            • ew-cia77 Re: jaki smoczek do but. dobry by nie zaburz. lak 06.02.06, 16:58
              dzieki serdecznie za strony
              • dixi szeroki Nuk + butla first choice 07.02.06, 09:17
                potwierdzam, ten zestaw jest super, moje dizecko chyba nie czulo roznicy miedzy
                nim a piersia; butle z odciaganym mlekirm dostawal od 3 miesiaca zycia i
                zaakceptowal od pierwszego razu, pamietam lekki szok swoj i babci jak dostal po
                raz pierwszy nuka i przyssal sie tak, jakby nigdy nic innego nie jadl :))
                ważne, ze nie przeszkadzalo to "po staremu" przystawiac sie do cyca; na
                początku smok byl w rozmiarze ponizej 6 m-cy, najmniejszy otwor; w tej chwili
                Adas pije juz wylacznie mlekio modyfikowane z kaszkami, po ukonczeniu 6 m-ca
                przeszlismy na wiekszy rozmiar, caly czas Nuk jest ok :)
    • martina.15 Re: jaki smoczek do but. dobry by nie zaburz. lak 07.02.06, 14:18
      a ja mam pytanie czy przypadkiem wlasnie lyzeczka, kiedy juz nawet nie musi ssac
      nie bedzie robic wiekszych problemow? bo pokarm wlewa sie do buzi bez zadnych
      staran ze strony malucha...
      • luna333 Re: jaki smoczek do but. dobry by nie zaburz. lak 07.02.06, 15:06
        inaczej się ssie butlę a inaczej pierś z czego z butli leci łatwo i bezproblemowo a z cyca trzeba się naciągnąć. (dlatego polecam smoczek nuk rozmiar S - bo w zestawie standartowo sprzedają rozmiar M od którego mój mały okropnie się krztusił - za duża dziura i go mleko zalewało). łyżeczka nie zaburzy prwidłowego odruchu ssania bo dziecię łyżki ssać przecie nie będzie.
    • stypkaa Re: jaki smoczek do but. dobry by nie zaburz. lak 07.02.06, 15:19
      A ja polecam kubek-niekapek. Co prawda nie nadaje się dla takiego maluszka, bo
      dopiero od 3 m-ca. Ale nie wiem czy już teraz idziesz do pracy czy na razie
      tylko zbierasz informacje? Bo jeśli trochę później, to naprawdę warto spróbować
      z tym kubkiem. Tam dziecko musi ciągnąć, żeby coś poleciało. Mój dostawał w tym
      czasami mleczko, jak gdzieś wychodziłam, potem picie i do tej pory karmię go
      piersią, a ma już rok. Nie odzwyczaił się od piersi.
      • ew-cia77 Re: jaki smoczek do but. dobry by nie zaburz. lak 07.02.06, 17:53
        do pracy wracam za kilka m-cy więc może wypróbuję kubek niekapek. tymczasem moj
        mąż kupil dziś sklepie z akcesoriami dziecięcymi strzykawkę do podawania leków
        niemowletom- taka duża kolorowa- 10 ml .jutro ją wypróbuję, ma specjalny
        wydłużony czubek i nakładkę silikonową ale dość twardą nie taka jak smoczek.
        nie wiem tylko czy wtedy metoda strzykawki z palcem czy już bez palca bo czemu
        własciwie wkładać ten palec? czy ktoś wie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka