Dodaj do ulubionych

system sciagania pokarmu

21.03.06, 13:11
spotkalam sie gdzies na forum o systemie 10-5-3 sciagania pokarmu. Co to
oznacza? Moze ktos mi doradzi jak skutecznie sciagac pokarm jak jest go malo?
Dziekuje z gory
Obserwuj wątek
    • sabi35 Re: system sciagania pokarmu 21.03.06, 13:15
      a właśnie ci odpisałam
      Pij herbatki na laktacje 3x dziennie, dużo kawy zbożowej i konsekwentnie
      odciągaj.
      Od lekarza dostałam przepis na wodę jęczmienną:
      15 dag jęczmienia namoczyć na noc w 1,5 litra wody. Rano gotować 1,5 godziny
      (można z suszonymi owocami jak figi, daktyle, śliwki). Odcedzić i popijać ten
      kompocik przez cały dzień.
    • lenka_2 Re: system sciagania pokarmu 21.03.06, 13:38
      a ja dzis na niemowle czytalam o systemie 775533, czyli 7 min z jednej potem 7
      min z drugiej, 5 min z jednej.....
      • sabi35 Re: system sciagania pokarmu 21.03.06, 14:03
        to to samo, tylko w skrócie, 7-5-3 oznacza po 7, 5 i 3 minuty na każdą pierś na
        zmianę.
    • dorotaa3 Re: system sciagania pokarmu 21.03.06, 14:39
      Ja przy trojakach ściągałam na początku w systemie 10-7-5 ale potem gdy
      dostałam dwie końcówki na dwie piersi to ściągałam ciągiem 22 minuty.
      • mika.500 Re: system sciagania pokarmu 21.03.06, 14:51
        tu mama bliźniaczek :kiedy najlepiej odciągac pokarm zaraz po karmieniu godzine
        przed czy po ?Czy to musi byc koniecznie rowno 7 5 3 min i w jakich odstępach?
        Czy nawet jak nie leci dusic cycki i zacznie płynąc?(czasem reka mi odpada!)
        Pozdrawiam
        • dorotaa3 Re: system sciagania pokarmu 21.03.06, 20:38
          Ja przy trojaczkach ściągałam po karmieniu a potem maluszki karmiłam z butelki
          moim mlekiem.Ściągasz nieprzerwanie tym systemem bez odstępów.Ja miałam
          wypozyczony laktator ze szpitala,MEDELA ta wielka walizka,koszt o ile pamiętam
          wynosił 1 zł za dobę.
          Pozdrawiam.
          • dorotaa3 Re: system sciagania pokarmu 21.03.06, 20:40
            Acha nawet jak nie leci nadal trzeba ściągać.
            Dla ciekawostki powiem ci ,że ściagałam 300-330 ml z obu piersi co 6 godzin w
            czasie 22 minut .
            • mika.500 Re: system sciagania pokarmu 22.03.06, 10:55
              Jak urodziłam w szpitalu miałam MEDELE z dwoma koncówkami i leciało super az
              wylewałam bo małym za duzo było nie przejadły ale moze to był nawał i dlatego.
              W domu po 6 tyg wypozyczyłam z jedna koncowka i efektu juz takiego nie
              było.Chyba z doch na raz lepiej leci.Zeby tego czasu było wiecej na to
              sciaganie w całym tym zamieszaniu!Az ci zazdroszcze 330 ml!!!Przy trójce.
              • dorotaa3 Re: system sciagania pokarmu 22.03.06, 11:09
                MIka nie leci nonstop tylko z przerwami.Jak chcesz mogę ci przysłać końcówkę
                jeśli wypożyczyłaś Medelę ze szpitala.A ściągać możesz co 6 godzin.
                Napisałam Ci numer do mnie na gazetową skrzynkę.
            • mika.500 Re: system sciagania pokarmu 22.03.06, 10:57
              A czy w ciagu 22 minut leciało non stop czy z przerwami?
              • sabi35 Re: system sciagania pokarmu 22.03.06, 11:12
                Ja też mam Medelę z dwoma końcówkami i ściągam 5-6x dziennie po 15 minut.
                Ostatnio 180-240ml (ale to po 5-6 godzinach w nocy). Mleko leci cały czas, ale
                ja ściągam tylko 15 minut, czasem krócej.
    • katutek Re: system sciagania pokarmu 23.03.06, 10:40
      dziewczyny mała ma 10 tygodni, karmię z problemami ale nie poddaję się chcę ściągać pokarm i mrozić ale nic prawie mi nie leci 50 z całego dnia z obu piersi. laktatoerm nic a teraz ręcznie to właśnie 50 co robić.
      • julca2 Re: system sciagania pokarmu 23.03.06, 11:26
        sciagaj dalej laktatorem, mi tez na poczatku prawie nic nie lecialo, system 753
        czyli na kazda piers 7,5,3 minuty.dawaj dziecku jak najczesciej do ssania, kup
        ziola do picia i ja biore ricinus communis 5 (5 granulek pod jezyk x 3
        dziennie) tez mi ciezko wiec powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka