rafdodek 12.05.06, 20:21 karmię mojego 7 tygodniowego synka piersią. dzis mialam bole brzucha i rozwolnienie. czy to moze przejcs na dziecko? dokarmic je z butelki?poradzcie cos. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucado Re: biegunka u mamy 12.05.06, 21:07 ja miałam zatrucie które doprowadziło mnie do odwodnienia organizmu, mały miał wtedy 3 mce skończone i karmiłam go piersią aż przestało praktycznie lecieć mleko i mały się darł bo był głodny i na dwa karmienia dostał butelkę. przez kilka kolejnych dni wracałam do siebie i laktacja też się unormowała choć nie do końca.(dokarmiam raz dziennie butlą 150ml mały skończył 5 mcy) także jak nie masz ostrej biegunku i wymiotów a mleka pod dostatkiem to karm cycusiem, dziecku nie powinni zaszkodzić. mojemu małemu nie saszkodziło tylo ja się wymęczyłam.:( Odpowiedz Link Zgłoś
blesa1 Re: biegunka u mamy 12.05.06, 21:10 Nie zaszkodzi :-) Ja miałam niedawno dzień spędzony na kibelku i też bałam się, że Córce zaszkodzę. Nic z tego! Jeszcze bardziej jej smakowało :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubiaczka007 POMOCY!!! 29.08.06, 08:27 No dobrze będe karmiła, ale co mogę wziąć żeby tą biegunkę powstrzymać? Już nie daje rady. Co nie zaszkodzi dziecku, nie przejdzie do mojego mleka? Proszę o szybką poradę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: POMOCY!!! 29.08.06, 09:23 napisz jakie masz objawy, jak długo.Czy coś bierzesz w tej chwili ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kubiaczka007 Re: POMOCY!!! 29.08.06, 10:16 Nic w tej chwilki nie wzięłam. Dwa dni temu miałam lużne stolce ok. trzech wieczorem. Ale mi przeszło tak myślałam. Wczoraj wieczorem znowu to samo. Jadam cały czas to samo więc nie mam pojęcia od czego. Gorączki nie mam i dobrze się czuje, tyle, że mam katar i boloało mnie gardlo. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: POMOCY!!! 29.08.06, 10:26 zawsze możesz wziąść smectę, lacidofil, homeopatyczny kompleks Dagomedu na biegunkę(wszystkie 3 rzeczy może przyjąć również niemowlę'jak jest potrzeba'). Weż Osillococinum(na wszelkie wirusy) skoro masz katar, to może pomóc. Oczywiście jak ten stan będzie dłuższy to idź do lekarza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: biegunka u mamy 29.08.06, 10:37 Jezeli masz biegunkae to jak najbardziej nie tylko mozesz, ale powinnas karmic. Twoje mleko zawiera mnostwo substancji, ktore chronia dziecko od zarazenia. Dlatego zwykle jest tak, ze cale rodziny maja grypy zoladkowe, tylko maluchy karmione piersia niczego sobie z tego nie robia:-) Sprawdzilismy na sobie, dziecko mialo 11 miesiecy, my z mezem przez 3 dni mielismy ostra biegunke i wymioty, dziecko zwymiotowalo 2 razy i tyle:-))) Odpowiedz Link Zgłoś