mbartoszew 17.05.06, 22:12 Oczywiscie mowa o butelce czyściutkiej i wygotowanej... Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Czy można zamrozić mleko w butelce po Bobo Fr 17.05.06, 22:25 Można :) Ja zamrażałam w szklankach po nutelli, bo z wieczkiem :) Tylko pamiętaj, żeby nie nalewać do pełna, woda zamarazając zwiększa objętość, a mleko to głównie woda. Gdybyś karmiła wyłącznie odciąganym mlekiem, to zamrazanie w szkle nie byłoby ponoć dobre, podobno przeciwciała przyczepiają sie do szkla,a do tworzyw sztucznych nie. Zamrozenie pojedynczej porcji obok normalnego karmienia piersią niczym nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
mbartoszew Dzięki 18.05.06, 20:29 Dzięki. Chodzi właśnie o pojedyncze karmienia od czasu do czasu, generalnie karmię prosto z piersi. To juz rozuiem po co te wszystkie specjalne pojemniczki i woreczki Aventu itd. - żeby się przeciwciała nie przyklejały do ścinek. Bo myślałam, ze to tylko takie nabijanie firmom portfeli :) Odpowiedz Link Zgłoś