23.07.06, 14:30
jakie owoce jecie? moja córa ma 4 tygodnie a ja oprócz jabłek nic nie ejm bo
sie boje zeby nie zaskzodizł omałej??
Obserwuj wątek
    • tomkamama Re: owoce?> 23.07.06, 20:06
      Ja już w szpitalu jadłam babany- podobno można. Potem około 2 tygodnia spróbowałam nektarynkę (ale umytą w gorącej wodzie i obraną ze skórki- podobno uczulają środki, którymi owoce są pryskane). Tak samo postępowałam z brzoskwiniami i pomodorami. Acha i tonami jem arbuza!!! Pychotka i nam nie szkodzi...
      Pozdrawiam :))
    • itwrobel Re: owoce?> 23.07.06, 21:00
      Też na początku jadłam tylko jabłka (8 tygodni temu), ale potem pozwoliłam sobie
      na bananka, czereśnie, zjadłam nawet pary razy truskawki, oczywiście w
      symbolicznych ilościach, ale nic niepokojącego nie zauważyłam po nich. Po
      malinach kupka była trochę rzadka więc już więcej nie próbowałam. Arbuz owszem
      też był. I jagody. Pomidory jak najbardziej. Całe szczęście nic się nie dzieje.
      Wszystko to jem w małych ilościach i obseruję reakcje synka. Pozdrawiam i smacznego.
    • mathiola Re: owoce?> 23.07.06, 21:13
      A ja banana juz na poczatku a jablka duuzo pozniej z pewna taka niesmialoscia.
      Poza tym arbuza jak najbardziej.
      • majatusia Re: owoce?> 24.07.06, 02:04
        A ja jem prawie wszystko: jabłka, nektarynki, truskawki (jak były), czereśnie
        (kilogramami bo znajomi maja czereśniowy sad), kiwi
        Jedynie nie jem pomarańczy i grapetefriut - bo któreś z nich uczula mojego
        bąbelka i żadko jem bananki( a jesli już to tylko 1/2), bo mały po nich problem
        ze zrobieniem kupki.
        Przez całą ciążę daąłm by moej małeństwo miało pod dostatkiem wszelkich witamin
        a teraz co ... mam już przestać o to dbać?
        Mama karmiąca ma jeść zdrowo! Ma jeść warzywa i owoce "5 razy dziennie
        codziennie" Tylko jeśli jakiś owoc faktycznie uczula Wasze dziecko a nie
        dziecko sąsiadki to powinno iść w odstawkę.
    • madzikpi Re: owoce?> 19.08.06, 00:43
      Jem właściwie wszystkie sezonowe: arbuza "tonami", jagody codziennie w koktajlu,
      czasem mandarynkę, nektarynkę, śliwki, maliny, porzeczki, agrest, winogrona...
      co mam i jest ok
    • tijgertje Re: owoce?> 19.08.06, 09:41
      Moj syn jest alergikiem i nie moze wlasnie jablek:-))) Mozesz jesc wszystkie owoce, tylko wprowadzaj je w umiarkowanych ilosciach i obserwuj dziecko. Moj nie moze tez pomaranczy i innych cytrusow, truskawek , ale nic mu nie jest po poziomkach(!),arbuzie, gruszkach, jagodach, porzeczkach, czeresniach , wisniach,melonie, ananasie, kiwi i bananach, ktore zjada tonami:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka