Dodaj do ulubionych

Avent isis - pytanie

13.08.06, 16:07
Witajcie,

Mam pytanie do dziewczyn odciagajacych mleko laktatorem Avent Isis? Czy to
jest dobry laktator i czy dobrze ciagnie? Ja mam Lakta Plus (taki z tlokiem i
butela) i szczerze powiem, ze ciezko idzie. Moj sukces to 40 ml odciagniete,
moze by dalo wiecej, ale juz nie miala sily. Czy odciagajac laktatorem moge
zwiekszyc laktacje? Pytam, bo moja Mala ssie poers (jedna tylko), ale sie nie
najada...i wlasnie zastanawiam sie ad kupnem lepszego laktatora. Z drugfiej
strony nie wiem...bo na razie nie ide do pracy (w sensie dojazdy, ze nie
bedzie mnie w domu), bo pracuje w domu. Nie wiem czy inwestowac w ten
laktator? Czy jak odciagacia to latwo idzie i sie nie meczycie? jak dziala ta
pompka? Bo z tym moim laktatorem to tragedia...tlok i ten uchwyt nie jest
wygodny a Isis ma taki fajny uchwyt.

Orosze o opinie i powiedzcie czy jak bede czesto odciagac to zwieksze
laktacje? Dodam ze pije tez fit-mix mlekopedne, ale chyb arezultaty takier
srednie...

pozdr.
Asia
Obserwuj wątek
    • edytanna Re: Avent isis - pytanie 13.08.06, 16:40
      Hej,
      ja miałam laktator avent isis i w chwili nawału niestety nie zdał egzaminu (po
      nawale też się nie spisał). Z całego zestawu zostawiłam tylko buteleczki,
      reszta poszła do śmieci. Nawet na allegro nie wystawiłam. Nie chciałam robić
      komuś krzywdy.
      Mąż kupił laktator Medela (wersja elektryczna). Jest rewelacyjny!!!!!!.
      Stosowali go w szpitalu, w którym rodziłam i w poradni laktacyjnej, do której
      chodzimy.
      Kosztował ok. 260 zł. Pieniądze warte wydania.

A jeżeli chodzi o najadanie się małej i jedzenie tylko z jednej piersi
      skontaktuj się z kimś z poradni laktacyjnej. Polecam też stronę www.laktacja.pl
      Powinni coś pomóc.

Pzdr
      Edyta
    • madzikpi Re: Avent isis - pytanie 14.08.06, 01:56
      Ja też nie mogę znaleźć sobie dobrego laktatora i już wydaje mi się ,że coś z
      moimi piersiami jest nie tak, bo nie potrafiewiele odciagnąć, a nie mam mało
      pokarmu. Zbierałam opinie - zobacz: Laktatory - pilne!!! z datą sierpniową
    • annor Re: Avent isis - pytanie 14.08.06, 09:19
      Ja rozbujałam laktację tylko dzięki laktatorowi aventa, laktacja już wygasała,
      dziecko nie umiało ssać, zaczęłam ściągać - z początku po 20-40 ml (+
      dokarmiane sztucznym), ale z dnia na dzień było coraz lepiej, teraz ściągam 150-
      220 ml w 20 min, zero zmeczenia, cicho, wygodnie,avent jest super.
      Medelę mini elektric też mam, ryczy jak krowa na pastwisku, wciąga brodawki do
      środka, a mleko nie leci, lepiej jest jak się włoży nakładkę masującą z
      laktatora aventa, ale strasznie wolno to idzie, ze 3 razy wolniej niż ręcznym
      aventa. Ja medeli nie polecam.
    • katrint Re: Avent isis - pytanie 14.08.06, 10:59
      ja mam Avent ale nie próbowałam jeszcze zadnego innego,ściąganie idzie sprawnie
    • jufalka Re: Avent isis - pytanie 14.08.06, 12:58
      wg mnie avent lepszy niż ten lakta plus, a medela mini electric działał u mnie
      podobnie jak avent albo i gorzej lub lepiej (zależało od chwili) i rzeczywiście
      ryczy "jak krowa" albo nie wiem co ;)
    • mathiola Re: Avent isis - pytanie 14.08.06, 13:29
      Odciagam mleko juz 3 miesiac i nie wyobrazam sobie zycia bez niego :)) W pare
      minut sciagam nawet 180 ml z jednej persi. maja tylko jeden mankament - zaworek
      po jakims czasie sie wyrabia i trzeba wymieniac na nowy. Przy mojej
      czestotliwosci uzywania taki zaworek starczy na 4-5 tygodni. Dzisiaj wlasnie
      musialam zamowic kolejne - za 10 zl sztuka - bo te z zestawu niebawem sie
      skoncza.
      • karolina2 Re: Avent isis - pytanie 14.08.06, 15:30
        Ja używam i jestem zadowolona, choć nie mam porównania z innymi.
        Bardzo szybko idzie: 130 ml w 5 minut, ale tylko wtedy gdy jest dłuższa (kilka
        godzin) przerwa w karmieniu, w przeciwnym razie odciąganie trwałoby bardzo
        długo. Dlatego staram się odciągać rano kiedy mam "pełne" piersi.
    • madzikpi Re: Avent isis - pytanie 17.08.06, 01:33
      Po zebraniu opinii, kupiłam Avent Isis (zanim przeważyły opinie na korzyść
      Medeli). Skusiłam sięna promocję w Hindiance za 119zł., nawet w najtańszym (jhak
      to twierdzą) sklepie Aventu jest dużo drożej. Dzisiaj spróbowałam. Powiem, że
      jestem zadowolona. Jeszcze się nie zachwycam, w każdym razie to jest najlepszy
      laktator z dotychczas przeze mnie używanych. Dość długo ściagałam te 120, ale i
      tak szło to sprawnie, niż przez inne laktatory. Dodam, że jest bardzo
      estetycznie wykonany, przemyślany i prosty. NIe zgodzę się ,że jest cichy!!!
      Skrzeczy, skrzypi i tłucze się!!! Ale i tak go polecam, narazie lepszego nie znam.
      • madzikpi Re: Avent isis - pytanie 18.08.06, 01:24
        Wypróbowawszy go kilkukrotnie stwierdzam, że jest dobry. Choć jeszcze daleko mu
        do ideału, to warto go uzywać. Najbardziej mnie denerwuje, że jest nieszczelny i
        mleko płynie po butelce albo wchodzi pod nakładkę masującą.
    • kola48 Re: Avent isis - pytanie 18.08.06, 08:53
      HEj ja mam ten laktator od 6 miesięcy jestem zadowolona ściągam pokarm jakieś 5
      min 120-150 ml. Mathiola napisz gdzie kupujesz te zaworki. Moje też nadają się
      do wymiany
      • amilos Re: Avent isis - pytanie 18.08.06, 22:30
        cześć, ja niedawno zadałam na tym forum to samo pytanie o zakup nowych zaworków
        i dziewczyny poleciły mi allegro, tego sprzedawcę
        www.allegro.pl/item121953980_okazja_nowe_zaworki_uszczelki_do_laktatora_avent_.html
        • amilos Re: Avent isis - pytanie 18.08.06, 22:38
          nie wiem, dlaczego nie zrobiło sie na czerwono, może teraz:
          www.allegro.pl/item121953980_okazja_nowe_zaworki_uszczelki_do_laktatora_avent_.html
    • agabilinska2 Re: Avent isis - pytanie 18.08.06, 12:32
      na początku sukces to był 20ml ,koszmar i horror, a potem uzywałam
      elektrycznego medeli /pozyczony/ który musiałam oddać /ale był ekstra/ i
      powróciłam do aventu isis i teraz jest ok przez 1,5 m-ca odciągałam do 200ml.
      z dwóch piersi na raz robiąc co 3h przerwy, ostatnio jednak zauważyłam że
      laktacja się zmieniała /zmniejszyła/ tez pijam fito-mix i karmi ale tez uważam
      że to nie daje rezultatówogólnie polecam nie napracujesz sie duzo przy nim bo
      wystarczy że raz naciśniesz a mleczko samo wypływa do butelki nie muszisz cały
      czas pompować
      życze wytrwałości i cierpliwości
    • moreno500 Re: Avent isis - pytanie 18.08.06, 15:14
      aventu trzeba się po prostu nauczyć. z czasem też przestaje skrzypać i jest
      naprawdę ciuchutki
      • annor Re: Avent isis - pytanie 19.08.06, 18:07
        Mój też skrzypiał na początku, ale przestał :) Na to dostające się pod zakrętkę
        mleko to chyba jedynym sposobem jest przejście na większą butelkę, bo wtedy
        nawet jak trzymamy pod skosem to mleko nie dostaje się pod zakrętkę.
        Dziewczyny a po czym poznajecie, że zaworek się wyrobił?? Ja już używam aventa
        5 m-c i stale jadę na tym samym zaworku.
        • amilos Re: Avent isis - pytanie 19.08.06, 23:13
          wyrobiony zaworek po prostu "wywala", wpada do środka lejka i nie mozna
          odciągać, trzeba rozebrac laktator i na nowo umocować zaworek. Wtedy wiesz, że
          on juz sie wysłuzył i załozyc nowy. Mi średnio starcza na 1,5 miesiaca ciagłego
          uzywania.
    • burka11 Re: Avent isis - pytanie 21.08.06, 11:07
      Przez 13 miesięcy ściągałam mleko - mój syn nie chciał ssać piersi, więc
      karmiałam go tylko odciągnym mlekiem z piersi. Przez caly ten czas używałam
      Avent Isis, wumieniając co jakiś czas koreczek i membramę. Po 3 miesiacach
      odciągania mleka kupiłam elektryczną madelę. Niestety nie zdała u mnie
      egzaminu. Zanim pobudziła pierś do laktacji - Aventem miałam ściagniętą całą
      butelkę mleka (trwało to ok 7-10 minut)
      • bee1979 Re: Avent isis - pytanie 21.08.06, 11:59
        Ja uzywam tego laktatora od porodu(ponad 5 miesiecy),rozbudzialam nim
        laktacje-nie mialam pokarmu, jestem bardzo zadowolona-ale nie mam porownania z
        innymi firmami, mleko troche cieknie, troche tez skrzypi,ale raczka jest
        wygodna, czesci jeszcze nie wymienialam--w porownaniu z elektrycznymi to cena
        jest rozsadna wiec polecam. Pozdrawiam.
    • krastasio Re: Avent isis - pytanie 21.08.06, 13:21
      a jak zacząć ściąganie mleka?
      mój smok cały czas chce być przy cycu, ma 5 miesięcy, a chcę niedługo dawać
      kaszki na moim mleku - idę do pracy. mam laktator canpol premium ręczny i
      pierwsze próby są tragiczne. jest mleko, mały pije na potęgę, a do laktatora
      nie leci żadnym sposobem. siła ssania ustawiona na max, kapie pare kropel -co
      robić?
    • k.sg Re: Avent isis - pytanie 27.08.06, 00:06
      U mnie nie sprawdził się w trakcie nawału. Mleko ciężko spływało, jest
      nieszczelny, mleko dostawało się pod nakładkę masującą. Nie wiem jak z normalnym
      odciąganiem, bo mały cały czas ssie pierś i nie mam potrzeby odciągać. Ale drugi
      raz bym go nie kupiła. W szpitalu polecano laktatory Medeli, zarówno te ręczne
      jak i elektryczny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka