Dodaj do ulubionych

chce sprobowac podac butle

20.10.06, 14:58
Mam zamiar sprobowac podawac malemu butle z mlekiem na noc no i moze z czasem
dodatkowo raz dziennie. (dziecko ma prawie 3 miesiace)

Boje sie jednak ze synus odrzuci mi piers, a tego bym nie chciala.

Czy tak moze sie stac, i jak temu zapobiec?
Obserwuj wątek
    • beniusia79 Re: chce sprobowac podac butle 20.10.06, 19:42
      moja kolezanka karmi swoja core na noc butelka a za dnia daje cyca. tak juz robi od kilku tygodni. mysle wiec, ze jak twoj maly bedzie spordycznie butle dostawal to cyca raczej nie odrzuci :-)
    • madziulagg Re: chce sprobowac podac butle 20.10.06, 20:26
      Niestety nie jest łatwo przewidzieć jak się to potoczy. Ja zaczęłam dawać butlę
      z odciągniętym pokarmem raz na jakiś czas jakiś miesiąc temu (jak mała miała
      ok.3 miesiące)i było fajnie - mała nie odrzuciła cycocha i z butli też bez
      sprzeciwu ściągała.Pomyślałam wtedy, że dobrze trafiłam z kształtem smoczka
      (NUK silikon anatomiczny) i że nie odstawał za bardzo od kształtu, jaki
      przyjmowałw buzi małej mój sutek.I pewnie miałam rację, ale problem pojawił się
      gdzie indziej.Po jakichś dwóch tygodniach mała stwierdziła, że jednak z butli
      tak ślicznie łatwiutko leci, że nad piersią nie chce jej się pracować i ssała z
      niej tylko dotąd dopóki mleko leciało sprawnie, czyli jakies 5 minut, a potem
      marudzenie.W efekcie muszę w ciągu dnia ok. trzech razy podawać jej butlę, żeby
      sięnajadła porządnie i jakąś drzemkę (dla mnie zbawienną) sobie ucięła.Nie chcę
      tego zmieniać, bo niebawem będę musiała znikać z domu na parę godzin i to się
      przyda.Musisz byc jednak świadoma, że podanie butli coś tam jednak zmienia w
      kwestii karmienia piersią. Być może zmieni się niewiele, a może wszystko.Nie ma
      reguły.Trzeba to gruntownie przemyśleć.
      • beniusia79 Re: chce sprobowac podac butle 20.10.06, 21:32
        hmmm. ja malej nie daje butli, ale tez zaczela niedawno ssac cyca tylko 5 minut. pani Monika pisala, ze w tym wieku dzieci umieja juz dobrze ssac i potrafia w 5 minut sie najesc. znam wiele przypadkow, ze dzieciaczkom kolo 3 miesiaca wystarczy 5 minut... moze u ciebie jest podobnie? moze to wcale nie jest wina butelki?
        • madziulagg Re: chce sprobowac podac butle 21.10.06, 08:55
          Tez tak myślałam, ale mała chciała jeść częściej, tzn, czasem i co 40 min. więc
          się chyba jednak nie najadała niestety...a mnie ta sytuacja baaardzo
          męczła.Małego leniuszka mam poprostu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka