Dodaj do ulubionych

problem z wpróżnianiem!

02.11.06, 12:30
witam wszystkich.moój 2 miesięczny synek ma prblem z kupką. Pręzy sie długo,
płacze, aż do momentu jak zrobi. Herbatki koperkowej nie chce pić. Zastanawiam
się czy to nie wpływ żelaza, które ginekolog zalecił mi brać. Ja po nim też
mam problem z wypróżnieniem się. Czy mały też może mieć? Przez ostatnie kilka
dni nie biorę i z jego kupką jest lepiej. Doradźcie coś. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • kangurek_k Re: problem z wpróżnianiem! 02.11.06, 15:27
      A no właśnie, też mam z tym problem ...
      Jakieś rady?
      pozdrawiam
    • mloda121 Re: problem z wpróżnianiem! 02.11.06, 15:37
      czy w czasie prężenia się puszcza bączki?, może to problem z gazami a nie ze
      zrobieniem kupki?
      • agusiapietras Re: problem z wpróżnianiem! 02.11.06, 17:21
        moja córeczka dostawała przez 5 miesięcy ferrum lek i cebion i od momentu dostawania ferrum zaczęła robic kupki co 10 lub 11 dni.Na początku sie tym nie martwiłam, chociaż hematolog powiedział, ze to niedobrze, jak tyle dni nie robi kupki<malutka była do końca 6 miesiąca na piersi>.Inny powiedział, że to całkiem normalne przy naturalnym karmieniu.Teraz odstawiamy na 2 miesiące żelazo i jest duża poprawa, tym bardziej że Natalka je już obiadki itd.Nie dam sobie poiwedzieć, że żelazo ułatwia wypróżnianie<choć tak twierdzi mój pediatra>, a wręcz zapiera stolec
        • buzka262 Re: problem z wpróżnianiem! 02.11.06, 18:11
          Moja corcia jest karmiona wylacznie piersia i potrafila nie robic kupki nawet
          tydzien.To podobno normalne przy naturalnym karmieniu.Teraz robi co drugi dzien
          1 dziennie.Jesli chodzi o herbatki to ja nie podaje Julce nic,sama pije 1 raz
          dziennie koper wloski , kompot z jablek ,jadam jogurty jogobella z musli i jesli
          chodzi o gazy to podaje przed kazdym karmieniem infacol.Moze sprobuj dac infacol
          bo wydaje mi sie ze to raczej chodzi o gazy.Infacol jest o smaku pomaranczowym i
          nie szkodzi nic a nic:))Powodzenia.
    • kutynek Re: problem z wpróżnianiem! 06.11.06, 23:02
      ja rowniez biore zelazo i mialam takie same problemy ale sytuacja poprawila sie
      u mnie odkad zaczelam brac dodatkowo magnez i pic duzo wody mineralnej
      niegazowanej.a zelazo nie ma wplywu na zaparcia u dziecka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka