Dodaj do ulubionych

ODSTAWIENIE OD PIERSI - CO ROBIĆ Z PIERSIAMI

IP: *.* 23.08.01, 14:17
Cześć,Odsawiam moja 15-miesięczną Zosie od piersi. Od 1,5 dni nie dostała piersi. Czuję jednak ze piersi mi nabrzmiewają . Co robić ?Wdzieczna za każdą radę,Agata
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ODSTAWIENIE OD PIERSI - CO ROBIĆ Z PIERSIAMI IP: *.* 23.08.01, 19:32
      Najlepiej nic... tzn, odciągaj odrobine, żeby poczuć ulgę, ale nie więcej. Mleko wytwarza się w odpowiedzi na zapotrzebowanie, a skoro go nie ma, to po kilku dniach (u mnie to były chyba 4) piersi przestaną być nabrzmiałe. Płyn (pisze płyn, bo wkrótce przestanie byc biały jak mleko i stanie sie żółtawy i przezroczysty) bedzie się wydzielał jeszcze przez jakis czas, ale to indywidualna sprawa, do kiedy. Oj, chyba nieprecyzyjnie się wyraziłam - nie chodzi o to, ze bedzie się sączył, tylko pokaże się, jesli nacisniesz pierś,żeby sprawdzić. Aha, mnie zalecano picie szałwii. Rzadkie świństwo, ale można przywyknąć. Poza tym, mam dla ciebie drugą radę - przeszukaj forum. ten temat już był poruszany, na pewno znajdziesz więcej pozytecznych informacji.Pozdrawiam - Mika
      • Gość: guest Re: ODSTAWIENIE OD PIERSI - CO ROBIĆ Z PIERSIAMI IP: *.* 23.08.01, 20:33
        To jeszcze raz ja... Na temat odstawienia dziecka jest masa watków, ale o problemach z piersiami znalazłam dwa, a potem zaczełam czytać "karmienie piersią - absurdy" i wciągnęło mnie :) A teraz nie chce juz mi sie czytać reszty, zeby znaleźć odpowiedni wątek. Te dwa, które znalazłam, to:* "Piersi po odstawieniu", zainicjowany przez Anke, mame Marysi, z ostatnim postem z 30.04** "Błagam, pomóżcie", zainicjowany przez Dorkę, z ostatnim postem z 24.06.Ponieważ jest sporo form ("odstawić", "odstawienie", "odstawianie") najlepiej wpisać w wyszukiwarkę słowo "odstaw". Pozdrawiam i życzę bezbolesnego konca laktacji - Mika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka