Dodaj do ulubionych

JAK ODSTAWIĆ OD PIERSI DZIECKO KTÓREMU NORMALNE JEDZENIE NIE SMAKUJE????????

IP: *.* 13.09.01, 10:09
Mój 11 miesiączny synuś nie chce jeść zupek ani gotowanych ani kupowanych.Na widok jedzenia jest wrzask.Czasem skusi się na deserek lub danonka.Mleka wypija ok 80 ml.ale też niechętnie.Cycka dostaje rano i wieczorem.Co robić??
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: JAK ODSTAWIĆ OD PIERSI DZIECKO KTÓREMU NORMALNE JEDZENIE NIE SMAKUJE???????? IP: *.* 13.09.01, 10:40
      a czemu chcesz odstawiać? Nie przybiera na wadze?Jak nie chce nic innego, to może nie jest jeszcze gotowy na nowości. Nic na siłę. Jak lubi cycusia, dlaczego mu to odbierać? No chyba, że nie przybiera na wadze.Jak wprowadzałam nowe, to nie chciała moja córcia. Ale cierpliwie kilkadziesiąt razy próbowałam. Po nieudanej próbie robiłam przerwę, po kilku dniach znów próba, może zje. Najpierw na zaspokojenie pierwszego głodu cycuś, ale nie do końca, później ewentualna zupka, na koniec znów cycuś. Był czas gdy jadła jedzonko ze słoiczków, ale teraz obraziła się już na nie. Tylko gotowane w domu.A próbowałaś przy wspólnym stole posadzić go, tak by mógł skubnąć z twojego talerza? I jeść razem z wami. Trochę ziemniaczka, różyczkę brokułów, kalafiorka, mięska. Spróbuj do tego podejść spokojniej, wsłuchać się w swoje dziecko, w końcu Ty je znasz najlepiej.pozdrawiamMariola mama Julii 14 miesięcy
      • Gość: guest Re: JAK ODSTAWIĆ OD PIERSI DZIECKO KTÓREMU NORMALNE JEDZENIE NIE SMAKUJE???????? IP: *.* 13.09.01, 11:56
        Podpisuje sie pod Mariola obiema rekami.
    • Gość: guest Re: JAK ODSTAWIĆ OD PIERSI DZIECKO KTÓREMU NORMALNE JEDZENIE NIE SMAKUJE???????? IP: *.* 15.09.01, 22:36
      Najwazniejsza jest cierpliwosc. Moj 9cio m-czny facet odmawial czegokolwiek innego oprocz biustu. Powoli podawalm mu rozne potrawy, gdy nie chcial z lyzeczki dostawal z reki, gdy nie chcial z talerzyka dostawal z miseczki kolo zabawek. Byl czas ze nie jadl nic, teraz jest lepiej, ma swoje ulubione zupki, smaki, bardzo lubi wedlinke. Stwierdzilam ze im podaje mu mniej konwencjonalnie tym lepiej. A piers mu zostaw to ostoja biezpieczenstwa, ciepla, milosci, jego ulubiony czas. Powodzenia. Agata
      • Gość: guest Re: JAK ODSTAWIĆ OD PIERSI DZIECKO KTÓREMU NORMALNE JEDZENIE NIE SMAKUJE???????? IP: *.* 16.09.01, 06:39
        Dziewczyny mają 100%racji!Poczekaj z tym odstawianiem.A na pociechę powiem Ci,że po odstawieniu moja córeczka polubiła prawie wszystko,łacznie z obcym nabiałem!Ale była wtedy o wiele starsza.. .Roczne dziecko jest za małe na krowie specjały,to czemu zamiast modyfikowanego nie dać mu najlepszego pod słońcem-maminego mleczka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka