Gość: guest IP: *.* 10.11.01, 10:35 Dziecko ma 2,5 miesiaca. Do tej pory karmione jest piersia, ale mam klopoty z wystarczajaca iloscia pokarmu. Co robic, gdy jest za malo mleka, a dziecko jest glodne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Problemy z pokarmem IP: *.* 10.11.01, 10:51 Myśle,ze musisz częściej dostawiac maleństwo do piersi,nawet co chwile.Mnie pomogło,tak samo jak picie herbatki wspomagajacej laktacjeHippa.Życze wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Problemy z pokarmem IP: *.* 10.11.01, 21:11 Moja położna w chwili zwątpienia powiedziała, żeby się nie zniechęcać. Dzieci się rozwijają i mają wówczas większe zapotrzebowanie na mleko, trzeba po prostu przystawiać częściej a natura sama rozwiąże ten problemPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Problemy z pokarmem IP: *.* 12.11.01, 09:58 Zgadzam się z dziewczynami. A oprócz herbatek (Hipp,ale te są b.słodkie lub można kupić w Herbapolu) jest jescze lek homeopatyczny wspomagający laktację, niestety nie pamiętam w tej chwili jego nazwy - sprawdzę i jutro Ci podam, albo możesz dowiedzieć się w aptece. Powodzenia,Ludek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Problemy z pokarmem IP: *.* 15.11.01, 23:36 Jeju Agnieszka, właśnie zasiadłam przed komputerem i miałam napisać identyczny post. Mój mały urodził się 07 września, więc teraz ma też 2,5 miesiąca, mam ten sam problem. Herbatkę Hippa zakupiłam, właśnie piję Już się zastanawiałam czy nie kupić mleka i raz dziennie nie podawać, nie chciałabym tego robić, ale widzę, że Franek jest głodny, "wyjada" jedną pierś potem drugą i ewidentnie chce jeszcze a tu ... NIC. Przez to jest niespokojny, rozdrażniony, a przede wszystkim przez ostatni miesiąc przybył tylko 600 gram, lekarz powiedział, że to mało.dziewczyny pomózcie!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Problemy z pokarmem IP: *.* 19.11.01, 16:40 A mnie tylko szokuje tempo wzrostu ... norm wzrostu dla dzieci. W ksiązeczkach i czasopismach, kupowanych przeze mnie w czasie ciąży, czyli naprawdę nie tak dawno, bo gdzieś rok do pół roku temu, można znaleźć informację, że dziecko karmione piersią powinno przeciętnie przybywać ok. 500 g, na butelce ok. 700g. Niedawno w przychodni "przyuważyłam" ulotke Nestle, w której jest to odpowiednio 700 g i kilogram. Najwyraźniej lekarz Katarzyny też rzucił na nią okiem. Czy naprawdę dzieciom w pół roku pojemność żoładka tak się zwiększyła, czy efektywność przemiany materii, o 40-45 procent?!600 gram to naprawdę nie jest mało! Nie podawaj żadnego mleka i po prostu przystawiaj Franka częściej. Herbatke też możesz pić, ale wydaje mi się, że jej znaczenie jest raczej psychologiczne, przynajmniej u mnie było I nie za dużo, bo ponoc niektóre dzici to nie najlepiej znoszą w dużych dawkach.Trzymajcie sięBardzo zdziwiona Halina z karmioną już prawie 8 miesięcy Leną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Problemy z pokarmem IP: *.* 16.11.01, 09:30 To taki wiek dziecka - nagły skok apetytu. Więc tak naprawdę to nie Wam się ilość zmniejsza, tylko dziecko chce więcej, a piersi jeszcze nie zdążyły się przeprogramować. Trzeba im dać czas i szansę, tak jak piszą w wielu poradnikach dosłownie położyć się z gazetką czy książką i muzyczką i dzieckiem przy piersi na 2 dni do łóżka i niech ssie, ile się da, nawet jak nie czujesz żeby coś leciało. Wkrótce piersi załapią o co Ci chodzi i zaczną wytwarzać więcej mleka. Taki sposób już niejedną mamę uratował od dokarmiania . Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Problemy z pokarmem IP: *.* 18.11.01, 19:06 Ale właśnie tu jest mój problem.Nasz mały już od dwóch tygodni je Humane 1,bo brakowało mi pokarmu.Pediatra powiedział,żebyśmy dawali mu trzy posiłki Bebilonu.I wtedy koszmar się zaczął.teraz to już w ogóle lipa z pokarmem.Staram sie odciagać...ale 40ml to mało-mały zjada przynajmniej 150 co 4 godziny.Co tu pomoże??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Problemy z pokarmem IP: *.* 18.11.01, 19:32 Kupiłam herbatkę HIPP wspomagajacą laktację, troszkę pomaga no i według Waszych zaleceń przystawiam małego częściej. Zobaczymy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Problemy z pokarmem IP: *.* 19.11.01, 10:14 Witajcie!Calkowicie zgadzam sie z Anka, mama Julki. To jest ten okres, w ktorym dziecko zaczyna jesc wiecej. Najbardziej pomoze "lozkoterapia": do lozka z dobra ksiazka, Dzidzia przy cycuniu, obok lozka herbatka na laktacje (polecam fito-mix nr 4).Pozdrawiam.Aldona Odpowiedz Link Zgłoś