Dodaj do ulubionych

antykoncepcja a karmienie

IP: *.* 10.12.01, 14:58
Witam :) Jakich uzywacie metod antykoncepcji po porodzie i przy karmieniu piersia ? Czy sama prezerwatywa wystarczy ? Na drugie dziecko niestety nie mozemy sobie pozwolic w najblizszej przyszlosci. Bardzo prosze o rade. Pozdrawiam :):bounce:
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: antykoncepcja a karmienie IP: *.* 12.12.01, 15:37
      Witaj, ja też karmię piersią (więc hormony odpadają). Używamy tylko prezerwatyw, myślę, że to spokojnie wystarcza.Czegoś trzeba przecież używać (bo jajeczkowanie mimo karmienia może się pojawić).pozdrawiam
    • Gość: guest Re: antykoncepcja a karmienie IP: *.* 13.12.01, 21:36
      Ja stosowałam naturalne-bardzo dokładna obserwacja śluzu i szyjki macicy. Ale to w czasie laktacji nie daje saysfakcji wszystkim paniom. Jak prezerwatywy to tylko plemnikobójcze. Niektóre kobiety łączą-prezerwatywa plus krem lub globulka.
    • Gość: DagmaraKawalska Re: antykoncepcja a karmienie IP: *.* 05.02.02, 11:51
      Ja karmię już czwarty miesiąc. Na wizycie kontrolnej w 6 tygodniu lekarz przepisał mi zastrzyk antykoncepcyjny tylko dla kobiet karmiących piersią. Provera. Działa dopóki nie dostanie się regularnych okresów. Co 3 miesiące się go powtarza.Powodzenia. Dagmara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka