Dodaj do ulubionych

Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może?

17.11.06, 19:32
Czy karmiaca mama moze ssać tabletki na gardło chlorochinaldin?Jesli nie, to
jakie tabletki mozę przyjmować na przeziębienie i ból gardła?
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 17.11.06, 19:46
      na pewno Tymsal w sprayu - to taki ziołowy aerozol na gardło Herbapolu - ohydny w smaku ale naprawdę skuteczny i dla mam karmiących.
      • krokre Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 08:27
        NIE MOŻESZ!!!!!
        Jedynie leki homeopatyczne lub zalecone przez lekarza
        • scorpio771 Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 09:03
          Ja z gardłem męczę się od chwili porodu tj. od sierpnia, wczoraj byłam u
          internisty ona jest także pediatrą i dostałam antybiotyk bo mam zapalenie
          gardła - Augmentin plus nystatyna i powiedziała, że to mogę brać, tylko jak
          będzie największe działanie leku to wtedy te mleko muszę odciągnąć - zobaczymy
          czy zadziała.
    • lumpetka Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 13:26
      Tantum Verdep - spray, płyn do płukania oraz cukierki do ssania.
      Bardzo mocno polecam imbir - korzeń (ok 1 cm) obrać, zalać szklanką wrzątku i
      wypić, ewentualnie dodać do herbaty. No i oczywiście dużo soku z malin. Karmię
      już trochę (15 miesięcy) i imbir, który działa jak naturalny antybiotyk a jest
      nieszkodliwy, zawsze mi pomagał. Tylko taka kuracja powinna trwać ok 3 dni, a
      potem dla przyjemności, od czasu do czasu, do herbatki.
      Inne "babciowe" sposoby też mozesz wypróbować (mleko+miód, mleko+czosnek,
      herbata z lipy...)
      Życzę zdrowia.
      • mika_p Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 13:48
        Z polecaniem mleka matce karmiącej byłabym ostrozna...
        • lumpetka Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 18:35
          karmiąca własny rozumek chyba ma, żeby wiedzieć czy jej wolno pić mleko. jeśli
          nie wolno, to żeby nie wiem kto na forum polecił, to nie wypije, nie?
          pozdrawiam.
    • pmierzow Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 16:26
      Jak bolalo mnie gardlo to zarowno pediatra, jak i farmaceutka w aptece polecaly
      chlorochinaldin.
      • marteczka07 Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 16:31
        ciekawe co za farmaceutka, o lekarce juz nie wspominajac...nie mozna brac
        takich lekow. Na bol gardla farmaceutka dla mi lek homeopatyczny He... co s
        tam, nie pamietam ale jak powiedzialam ze dla karmiacej to dala mi to... :)
        pozdrawiam.
        • luna333 Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 16:35
          no macie tu listę - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=50407528&a=50424157
    • mathiola Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 16:34
      polecam tantum verde
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka