arras-k 17.11.06, 19:32 Czy karmiaca mama moze ssać tabletki na gardło chlorochinaldin?Jesli nie, to jakie tabletki mozę przyjmować na przeziębienie i ból gardła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 17.11.06, 19:46 na pewno Tymsal w sprayu - to taki ziołowy aerozol na gardło Herbapolu - ohydny w smaku ale naprawdę skuteczny i dla mam karmiących. Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 08:27 NIE MOŻESZ!!!!! Jedynie leki homeopatyczne lub zalecone przez lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio771 Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 09:03 Ja z gardłem męczę się od chwili porodu tj. od sierpnia, wczoraj byłam u internisty ona jest także pediatrą i dostałam antybiotyk bo mam zapalenie gardła - Augmentin plus nystatyna i powiedziała, że to mogę brać, tylko jak będzie największe działanie leku to wtedy te mleko muszę odciągnąć - zobaczymy czy zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpetka Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 13:26 Tantum Verdep - spray, płyn do płukania oraz cukierki do ssania. Bardzo mocno polecam imbir - korzeń (ok 1 cm) obrać, zalać szklanką wrzątku i wypić, ewentualnie dodać do herbaty. No i oczywiście dużo soku z malin. Karmię już trochę (15 miesięcy) i imbir, który działa jak naturalny antybiotyk a jest nieszkodliwy, zawsze mi pomagał. Tylko taka kuracja powinna trwać ok 3 dni, a potem dla przyjemności, od czasu do czasu, do herbatki. Inne "babciowe" sposoby też mozesz wypróbować (mleko+miód, mleko+czosnek, herbata z lipy...) Życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 13:48 Z polecaniem mleka matce karmiącej byłabym ostrozna... Odpowiedz Link Zgłoś
lumpetka Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 18:35 karmiąca własny rozumek chyba ma, żeby wiedzieć czy jej wolno pić mleko. jeśli nie wolno, to żeby nie wiem kto na forum polecił, to nie wypije, nie? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pmierzow Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 16:26 Jak bolalo mnie gardlo to zarowno pediatra, jak i farmaceutka w aptece polecaly chlorochinaldin. Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka07 Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 16:31 ciekawe co za farmaceutka, o lekarce juz nie wspominajac...nie mozna brac takich lekow. Na bol gardla farmaceutka dla mi lek homeopatyczny He... co s tam, nie pamietam ale jak powiedzialam ze dla karmiacej to dala mi to... :) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 16:35 no macie tu listę - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=50407528&a=50424157 Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Chlorochinaldin do ssania- karmiąca może? 18.11.06, 16:34 polecam tantum verde Odpowiedz Link Zgłoś