Dodaj do ulubionych

chodzi o moją siostrę

IP: *.* 25.01.02, 11:28
Siostra ma 3 tygodniowego synka. Karmi go piersią. Ale... Dzieciak ciągle płacze, niby ssie pierś ale szybko zasypia, a gdy się go odłączy od piersi to znów zaczyna płakać. Ja niestety nie jestem na miejscu więc sprawę znam tylko z relacji telefonicznych. Radzę siostrze aby trzymała synka non stop przy sobie ona mówi, że tak robi. Z kolei moja mama, która jest tam i pomaga mówi, że mały dopiero usypia jak się wykrzyczy. Żal mi tego dzieciaczka, sama karmiłam moje córki długo i nie miałam większych problemów. Z kolei nie chciałabym się narzucać z pomocą. Ale dzieciaka mi żal. Siostra była wczoraj u lekarza, od wyjścia ze szpitala w ciągu dwóch tygodni przybyło mu 160 g, a urodził się duży ponad 4 kilo. Czyli nie dojada. Ale ssie krótko. Zasypia a potem płacze. Mama twierdzi, że jest niespokojny. Lekarz badał dziecko i stwierdził, że wszystko w porządku, kazał przyjść za tydzień do zważenia. Natomiast ja się denerwuję na odłegłość. Może jak bym była na miejscu miałabym lepszy ogląd sytuacji.A co Wy o tym myślicie? Co mogłabym poradzić siostrze?
Obserwuj wątek
    • Gość: dorsi Re: chodzi o moją siostrę IP: *.* 25.01.02, 16:26
      akasiu, moim zdaniem Twoja siostra zle przystawia synka do piersi, on sie nie najada i z glodu placze....Ssie krotko bo pewnia malo jest pokarmu i sie denerwuje gdy nie leci. A placze po odłożeniu od piersi bo jest glodny i nadal chce jesc.....Ja uważam, ze wsrod tych problemow fakt, ze dziecko nadal placze i domaga sie jedzenia jest pozytywny, bo swiadczy o tym, ze jest jeszcze silny by walczyc o jedzenie.....:-).Proponuje poprosic jakas doswiadczona mame lub jesli jest w poblizu pojechac do poradni laktacyjnej.....i szybko cos dzialac, bo taka sytuacja to prosta droga do butelki.......a przedłuzajace sie zle przystawianie synka do piersi spowoduje zle nawyki oraz zmniejszenie pokarmu......Im siostra wczesniej nauczy sie dobrze karmic, tym lepiej......Dorsi mama Biankips. Ciesze sie,ze dolaczyl do nas kolejny maly czlowiek :love:
    • Gość: Justek Re: chodzi o moją siostrę IP: *.* 26.01.02, 18:35
      A może trzeba go bardziej rozbudzać podczas karmienia, tak aby nie zasypiał. Może łaskotać pod bródką? Mojej małej to pomagało.Pozdrowienia Jmk :)
    • Gość: agis Re: chodzi o moją siostrę IP: *.* 28.01.02, 12:33
      podobno duze dzieci moga malo przybierac, a nawet przez pewien czas stac w miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka