Dodaj do ulubionych

p. Moniko - problem z brodawkami

20.11.06, 11:03
Jestem mama prawie 2-miesiecznej dziewczynki. mialam juz kilka problemow z jej karmieniem (jest
tu na forum temat), jednak stopniowo zostaly rozwiazane. teraz jednak pojawil sie kolejny problem -
moje brodawki sa duze (ponoc idealne do karmienia), ale ostatnio staly sie.... bardzo miekkie,
wiotkie, nie zawsze jestem w stanie wprowadzic je poprawnie do buzki malenstwa, wysuwaja sie jej i
lyka duzo powietrza podczas jedzenia. Jak sprawic, zeby znow byly sztywniejsze?

Inny problem jest taki, ze dziecko przy lewej piersi pije spokojnie, za to przy prawej szarpie sie,
chwyta brodawke i po dwoch lykach puszcza z placzem, nawet jesli trzyma ja prawidlowo w buzce. z
tej prawej pije spokojnie tylko wtedy, gdy jest senna, albo zje wczesniej z lewej piersi. o co w tym
chodzi?
Obserwuj wątek
    • monika_staszewska Re: p. Moniko - problem z brodawkami 20.11.06, 15:04
      Sztywność czy miękkość brodawek nie powinna mieć znaczenia. Ponieważ nie bardzo
      wiem o co Małej chodzi powinnam zadać Pani co najmniej kilka pytań - cała
      sprawa zacznie się przedłużac, bo jak już przeczytam odpowiedzi (w środę nie
      wcześniej) to być może jeszcze cos mnie zastanowi, wiec zamiast pisac litanie
      pytań na forum proponuje kontakt telefoniczny (022 555 31 10) jutro (9.00-
      14.00) lub w srode (12.00-17.00).
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka