Dodaj do ulubionych

Karmienie piersią a ciąża- PORADŹCIE!!!

IP: *.* 23.04.02, 21:07
Witam wszystkie karmiące mamy!Jestem mamą dwóch córeczek - pięcioletniej i 10-miesięcznej. Młodszą karmię piersią. Właśnie dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Bardzo, bardzo zależy mi na tym, żeby karmić córeczkę jak najdłużej. Nie wiem tylko jak to wiąże się z ciążą. Jeżeli macie doświadczenie w tej sprawie, albo ktoś z Waszych bliskich je ma, to napiszcie. Może same karmiłyście, albo karmicie w czasie ciąży lub może nawet karmicie dwójkę dzieci – młodsze i starsze.PORADŹCIE!!!!!! Agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: 0107 Re: Karmienie piersią a ciąża- PORADŹCIE!!! IP: *.* 24.04.02, 00:19
      Cześć!Ja karmiłam synka piersią kiedy byłam w ciąży. Łukaszek miał również 10 m-cy,kiedy dowiedziałam się, że będziemy mieli kolejne dziecko. Mimo, że lekarz sugerował natychmiastowe odstawienie (prolaktyna miała szkodzić fasolce), po konsultacji z jeszcze jednym lekarzem zdecydowałam pokarmić synka jeszcze trochę - tak aby odstawianie odbyło się powoli. Udało się nam to zrobić bezboleśnie, ale dopiero pod koniec piątego m-ca, kiedy Łukasz miał 15 m-cy. W tym czasie brałam falvit i kwas foliowy, a wyniki krwi miałam lepsze niż w poprzedniej ciąży, mimo iż wtedy również brałam witaminy i nikogo nie karmiłam. Dodam jeszcze, że w 39 tygodniu ciąży urodziłam całkie zdrową córeczkę, która ważyła 3390 g. i mierzyła 53 cm.Mam nadzieję, że trochę Ci pomogłam.:hello: Basia.
    • Gość: Elik Re: Karmienie piersią a ciąża- PORADŹCIE!!! IP: *.* 24.04.02, 14:59
      wpisz w wyszukiwarkę ,jeśli nie tu na ciąży. Wiem,że temat już był kilka razy i jest więcej takich mam.Powodzenia.
    • Gość: Didi Re: Karmienie piersią a ciąża- PORADŹCIE!!! IP: *.* 24.04.02, 15:24
      Witaj, ja karmilam piersia PRZEZ POL ROKU CIAZY I JESTEM PRZEKONANA, ZE MOGLABYM DLUZEJ, A NAWET DWOJE DZIECI NARAZ. Ewa
    • Gość: ganga Re: Karmienie piersią a ciąża- PORADŹCIE!!! IP: *.* 26.04.02, 13:41
      moje córka też ssała pierś gdy byłam w ciąży, ale po trzech miesiącach , z dnia na dzień "wysłała na drzewo" maminego cycusia. Pediatryczka mowiła mi, że zdarza się często, że pod wpływem zmian hormonalnych u matki, mleko zmienia smak (?) i dzieci same rezygnują. Tak chyba było u mnie.Ganga
    • Gość: janeczka Re: Karmienie piersią a ciąża- PORADŹCIE!!! IP: *.* 29.04.02, 20:57
      Też czytałam, że mleko zmienia smak i dzieci same rezygnują.Czytałam także, że jeśli nic złego się nie dzieje, nie ma skurczów, poprzednia ciąża przebiegała prawidłowo, to nie ma przeciwskazań do odstawienia od piersi.Natura najpierw zaspokaja potrzeby Maluszka w brzusiu, potem Ssaka, a na koncu Twoje. Dlatego ważne jest to, żebyś się dobrze odżywiała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka