Dodaj do ulubionych

Jaki odciągacz?

IP: *.* 24.05.02, 15:50
Poradzcie mi jaki kupić odciągacz, kupiłam taki zwykły ręczny, ale nie sprawdza się( odciąga po kropelce, siedziałam 2 godz. i odciągnęłam tylko 40 ml), a może poprostu się popsuł?Chcę kupić lepszy, ale boję się ze znowu kupię trefny.Jasti
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiaz Re: Jaki odciągacz? IP: *.* 27.05.02, 06:09
      Czesc, ja takze kupilam reczny i takze nie zdal on egzaminu. Teraz mam odciagacz firmy Medela - elektryczny, z kilkoma silami odciagania i nic nie trzeba naciskac. Jest super. 100 ml odciagam w 5 minut. Polecam wiec. Oto strona internetowa firmy, ktora rozprowadza ten odciagacz:www.intertom.com.pl i adres: Podczaszynskiego 17a/3 Warszawa. Mozna nawet przetestowac ten odciagacz u nich w firmie, mili ludzie, pozdrawiam Kasia
    • Gość: teresato Re: Jaki odciągacz? IP: *.* 27.05.02, 14:16
      Ja też polecam odciągacz Medeli- wypróbowałam go jeszcze w szpitalu przy zastoju i po 3 minutach było 60 mililitrów.Oczywiście przy normalnej laktacji odciągam po karmieniu tylko 30-40 mililitrów ale zajmuje to zaledwie 10 minut.Wart jest swojej ceny ok. 270zł.Pozdrawiam i życzę sukcesów w odciąganiu :)Misiek
      • Gość: halina Re: Jaki odciągacz? IP: *.* 27.05.02, 18:11
        Ja mialam reczna Medele i bylam b. zadowolona.A kosztowala 60 zl. Justys, czasem piersi musza sie najpierw "nauczyc" laktatora. Poszukaj na tym forum o technice odciaganie, przygotowaniu pirsi przed odciaganiem i takie tam, kiedys sporo tego bylo i wyprobuj. Nie zawsze warto wydawac kilkaset zlotych, jesli np. masz zamiar odciagac 2 razy w tygodniu.
    • Gość: Zilka To ja już sama nie wiem... IP: *.* 27.05.02, 17:21
      Jakiś czas temu była taka dyskusja o odciągaczach i wtedy WSZYSTKIE dziewczyny mówiły: tylko ręczny Aventu. Pytałam o Medele bo Pan w sklepie bardzo polecał ale na forum nikt go nie pochwalił. No i już sama nie wiem... Na zakup mam jeszcze 3 miesiące ale już zgłupiałam??????
    • Gość: Paka Re: Jaki odciągacz? IP: *.* 27.05.02, 18:41
      Ja polecam (po raz kolejny na forum) ręczny Aventu. Kupilam uzywany w sklepiku i bardzo sobie chwale. Mialam tez pozyczony elektryczny z wypozyczalni laktatorow i bardzo poranil mi brodawki. Byl zbyt "brutalny". Ale to nie byl laktator Medeli, tylko jakis inny, specjalny, szpitalny.A wczesniej mialam reczny z gumowa gruszka. Nadawal sie tylko do kosza. Nie moglam odciagnac ani kropelki :( - zrobil mi sie zastoj.Paka
    • Gość: Lia Re: Jaki odciągacz? IP: *.* 28.05.02, 21:55
      Mam ręczny Avent - jest super. Elektrycznym laktatorem Medeli w szpitalu raniłam brodawki, dla mnie był zbyt brutalny. Hej.
      • Gość: Ania1 Re: Jaki odciągacz? IP: *.* 29.05.02, 07:22
        ja tez polecam Avent. zauwazylam, ze kiedy jestem zdenerwowana lub sie spiesze to takze trudno jest mi odciagnac pokarm , wiec nie bez znaczenie jest twoj stan psychiczny. odprez sie i pomysl o dziecku , wtedy mleko samo plynie.pozdrawiam ania
    • Gość: Anita.W Re: Jaki odciągacz? IP: *.* 29.05.02, 11:57
      O rany!!! Ja wlasciwie to mam jeszcze ok. 2 miesiecy na zakup, ale jakos ginekolog mi poradzil abym sie wczesniej zorientowala w odciagaczach. On poleca elektryczny, ale po waszych postach widze ze jest o czym myslec. A moze to zalezy od umiejetnosci korzystania z tego mechanizmu? i tak naprawde to nie ma znaczenia czy elektryczny czy reczny (no wiem ze ma znaczenie w cenie). Jak sadzicie?
      • Gość: teresato Re: Jaki odciągacz? IP: *.* 29.05.02, 12:55
        Lia napisała, że odciągacz Medeli był zbyt brutalny. Ja po pierwszym użyciu miałam malinki na obu brodawkach. Ale to były początki karmienia i każde dotknięcie mnie bolało. A poza tym w tym odciągaczu jest mozliwośc regulacji siły ssania- trzeba zaczynać od najmniejszej. Aktualnie karmie od prawie 3 miesięcy i brodawki sa już tak zahartowane że nawet najwieksza siła ssania im nie szkodzi. Dodatkowo ten odciągasz naprawde pomógł mi przy zbyt płaskich brodawkach.Aha jeszce jedna rada dla przyszłej matki-karmicielki. Są specjalne wkładki też z Medeli za 35 zł. W okresie nawału pokarmu bardzo sie przydały- sa wielorazowego uzytku = po prostu myje sie je i sterylizuje. Zbiera sie w nich wypływajace między karmieniami mleko- trzeba je tylko często opróżniać bo przy pochyleniu moze się wylać. Dzieki nim bardzo szybko wygoiły mi sie brodawki- nawet ich niczym nie smarowałam- po prostu nic do brodaweknie przylega i jest dostęp powietrza- i goi sie naprawde szybko.PozdrawiamMisiekPS. Wkładki możesz zobaczyc w internecie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka