Dodaj do ulubionych

Ricinus communis 9CH i Ricinus communis 5CH

IP: *.* 18.06.02, 14:45
Witam wszystkie mamusie jednoczesnie proszac o porade. Czy stosowalyscie moze srodek homeopatyczny Ricinus communis 9CH (ma rzekomo zwikszac laktacje).Czy jego dzialanie jest identyczne jak Ricinus communis 5CH. Jezeli tak, jak go przyjmowac i przez ile czasu, aby osiagnac upragniony efekt - wiecej mleczka. Jest to dla mnie o tyle wazne, ze dzisiaj zamiast Ricinus communis 5CH pani mgr w aptece sprzedala mi ten drugi srodek, mowiac, ze on takze zwieksza laktacje. Teraz nie wiem co mam robic. Wierzyc, czy nie. Zwlaszcza, ze wzielam juz 5 granulek.Pozdrawiam,Kasik
Obserwuj wątek
    • Gość: magusia Re: Ricinus communis 9CH i Ricinus communis 5CH IP: *.* 28.06.02, 23:03
      Kaśka! Moją rada ( nie homeopaty ale stomatologa)jest taka- nie eksperymentuj! Według poradnika stosować należy R.C. 5CH 5 granulek 3 razy dziennie przez 2 tyg., następnie 2 razy dziennie jako dawka podtrzymująca optymalne stężenie leku. Zapobiegawczo można dawkować raz na tydzień.Osobiście stosowałam metodę 2 razy dziennie po 5 granulek z pozytywnym skutkiem.Pomaga nie tylko fizjologicznie ale i psychicznie, a jak wiesz pewność jest w tym przypadku niezmiernie potrzebna. Zaprzyjażniona położna radziła Urticę Urens 9CH 3 granulki rano na czczo. Możesz spróbować ale uważaj na skórną pokrzywkę. Pamiętaj, że wyższe stężenia R.C. działają hamująco na laktację ( także Lac canninum i Pulsatilla). Polecam także herbatkę anyżkową lub Hipp. Są super!I pamiętaj głowa rodzi, głowa karmi ...Wszystko będzie ok! kasik napisała/ł:> Witam wszystkie mamusie jednoczesnie proszac o porade. Czy stosowalyscie moze srodek homeopatyczny Ricinus communis 9CH (ma rzekomo zwikszac laktacje).Czy jego dzialanie jest identyczne jak Ricinus communis 5CH. Jezeli tak, jak go przyjmowac i przez ile czasu, aby osiagnac upragniony efekt - wiecej mleczka. Jest to dla mnie o tyle wazne, ze dzisiaj zamiast Ricinus communis 5CH pani mgr w aptece sprzedala mi ten drugi srodek, mowiac, ze on takze zwieksza laktacje. Teraz nie wiem co mam robic. Wierzyc, czy nie. Zwlaszcza, ze wzielam juz 5 granulek.> Pozdrawiam,> Kasik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka