Dodaj do ulubionych

bolesne piersi

IP: *.* 19.06.02, 20:39
Mamą zostałam 8 dni temu.Po 3 dniach dostałam nawał pokarmu. Córa nie ściąga mi całkowicie pokarmu i mam bolące piersi, guzki i gorączkę do 37.7.Lekarz poinformował mnie, że może to potrwać parę dni a tymczasem już mija tydzień.Nie wiem czy jak dziecko nakarmię to powinnam odciągać resztę pokarmu (która narasta w ciągu godziny a dziecko nadal śpi) gdyż może go wtedy przybyć czy czekać aż się obudzi?Jaka duża może być ta gorączka i jak długo może potrwać?
Obserwuj wątek
    • Gość: sylklu Re: bolesne piersi IP: *.* 20.06.02, 10:53
      Przed karmieniem (jakies 15 minut)rob cieple oklady i odciagnij troche pokarmu, tak by zmiekczyc otoczke. Po karmieniu oklady zimne (lod zawiniety w sciereczke) przynajmniej przez 30 minut lub z lisci bialej kapusty trzymanych przedtem kilka godzin w lodowce. Karm czesto, co 1,5 - 2 godziny. Byc moze musialabys tez skorygowac technike ssania. I odpoczywaj duzo - to bardzo wazne, zebys byla zrelaksowana!Ale przede wszystkim, skoro temperatura utrzymuje sie juz tak dlugo, powinnas skontaktowac sie z poradnia laktacyjna.
    • Gość: beatach Re: bolesne piersi IP: *.* 20.06.02, 22:23
      Najlepiej radzilabym nic nie robic. Jezeli sciagasz pokarm automatycznie Twoj organizm dostaje impuls by go produkowac w wiekszych ilosciach. A co za tym sie ciagnie, Twoje piersi beda wymagac ciaglego sciagania pokarmu. Radze poczekac. Ja przezylam to w podobny sposob.A dzis cycusie dostosowaly sie do potrzeb dziecka. Mysle ze i w Twoim przypadku wszystko zakonczy sie pomyslnie.Nie ma sie zatem czym martwic. To jest normalna rzecz.Pozdrawiam Was serdecznie.BeataCh :bounce:
    • Gość: 220571 Re: bolesne piersi IP: *.* 21.06.02, 09:18
      Hania napisała/ł:> Córa nie ściąga mi całkowicie pokarmu To nie jest problem.> i mam bolące piersi, guzki i gorączkę do 37.7.Ale to tak. Nie powinno być guzków ani grudek. Mnie położna na takie grudki uczulała i kazała robić "masaż": Kładziesz dłoń pod pierś, lekko unosisz i palcami (opuszkami) "stukasz" w pierś, tak jakbyś ją chciała rozluźnić. Nie może Cię to boleć (taki masaż). Potem zmieniasz dłoń, (pierś ta sama). Takie grudki to zastoje, a z tego może (ale nie musi) rozwinąć się zapalenie piersi. > Nie wiem czy jak dziecko nakarmię to powinnam odciągać resztę pokarmu Według mnie nie. > czy czekać aż się obudzi?Możesz spróbować karmić przez sen, albo obudzić i karmić. Możesz też jak masz bardzo pełne piersi odciągnąć trochę, żeby nie były twarde jak kamienie. Możesz też "rozluźnić" tak jak pisałam wcześniej.To tyle z mojego doświadczenia :).Pozdrawiam :hello:PS Możesz też zobaczyć www.laktacja.pl - ja dowiedziałam się tam wielu pożytecznych rzeczy.Jaka duża może być ta gorączka i jak długo może potrwać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka