Dodaj do ulubionych

Odstawić od piersi

IP: *.* 22.08.02, 17:48
Karmię moją ośmiomiesięczną córeczkę piersią, ale chciałabym już przestać.Niestety nie wiem czym zastąpić pierś,sztucznym mlekiem???A karmienie nocne???Bardzo proszę o radę bo nie weim co robić, a pokarmu już nie wystarcza w nocu mojemu Maluszkowi :(((( Tylko nie proszę żebym nie odstawiała, bo nie o to mi chodzi.Z góry dziękuję i czekam.Asia :(
Obserwuj wątek
    • Gość: ASIA.S. Re: Odstawić od piersi IP: *.* 22.08.02, 17:51
      Trochę literki mi się poplątały.Baaardzo przeprawszam.A osatnie zdanie to :Tylko nie piszcie żebym nie odstawiała bo nie o to mi chodzi.:hello:
    • Gość: AM Re: Odstawić od piersi IP: *.* 22.08.02, 21:10
      POwinnas porozmawiac z lekarzem. Jesli Malenstwo nie wykazuje objawow alergii to pewnie poradzi Ci podawanie ktoregos z mlek modyfikowanych o nr 2 - moj Kuba dostaje Nestle BIfidus 2 kiedy jestem w pracy, jest OK, natomiast jesli sa jakies problemy to dobierze inna mieszanke. Mleko w tym wieku ciagle jest podstawa diety, ale podajesz juz chyba jakies zupki, jarzynki, itp?
    • Gość: berta Re: Odstawić od piersi IP: *.* 23.08.02, 07:21
      Jestem w podobnej sytuacji. W tej chwili jeszcze karmię dodatkowo piersią, ale planuję w ciągu miesiąca odstawić moje maleństwo. Moja Lili dostaje do amkania kaszkę wieczoem i rano. Do tego zupki, przeciery, deserki i soki.Kaszki robię na bazie mleka NAN 2i jak na razie Lili ładie jje i nie ma problemu. Między posiłkami i wieczorem nadal dostaje cycusia.Życzę powodzenia!Beata mama Lili 8 miesięcy
      • Gość: DanusiaP Re: Odstawić od piersi- do Berty IP: *.* 23.08.02, 09:24
        No dobrze, ale powiedz mi, czy zamierzasz odstawiać stopniowo- tj. eliminować po jednym posiłku, czy pewnego dnia nie dasz cycusia? Bo ja jestem dokładnie na tym samym etapie. Na razie wprowadziłam bardzo regularne posiłki i staram się już nie podkarmiać piersią miedzy karmieniami i widzę, że nawet z tym jest problem- Kubuś szuka ciagle okazji, zeby sie przyssać- nie bedzie łatwo... A karmisz jeszcze w nocy?
        • Gość: berta Re: Odstawić od piersi- do Berty IP: *.* 28.08.02, 19:02
          Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale moja Lila zaczeła ząbkować i trochę daje mi popalić w dzień i w nocy!Co do cyca, to niestety wstaje jeszce raz lub dwa w nocy. W ciągu dnia staram się eliminowac i dostaje cycusia może dwa razy. Tylko mam problem! Zauważyłam , że Lili nie chce wcale pić tj: herbatek, soki tylko z łyżeczki...Całe pragnienie w ciągu dnia zaspakaja cycusiem. Już nie wewiem co zrobić. Z kubka niekapka też nie chce jej się ciągnąć.Myślę, że ktoregoś dnia i nocy po prostu nie dam cycusia! Trochę to przykre. Na szczęście w nocy Lile czasem uspokaja smoczek, może to on mi pomoże?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka