Dodaj do ulubionych

jakie owoce?

IP: *.* 16.09.02, 12:09
Dziewczyny! znam różne opinie na temat spożywania owoców w czasie karmienia piersią, wszędzie co innego piszą -kocham jeść owoce i zastanawiam się po jakie mogę tak naprawdę sięgnąć aby nie zaszkodzić mojej córeczce.Całuje i czekam na odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: mow Re: jakie owoce? IP: *.* 16.09.02, 18:23
      Pewne są morele i jabłka. Z resztą musisz próbować - zjedz trochę jednego gatunku i zaczekaj dobę. Jeśli maleństwa nie wysypie to znaczy, że można. Odradzam silne alergeny takie jak poziomki, truskawki, maliny. No i oczywiscie wszystko co wzdyma czyli np. gruszki. Moje maleństwo nie toleruje jagód (cała buzia w czerwonych plamach brrr) ale winogrona, arbuzy, melony, śliwki, jabłka i morele owszem a brzoskwinie już nie (szorstka bródka. Trzeba eksperymentować. Ważne, żeby nie zjeść kilograma czegoś niezbadanego tylko po trochu i obserwować.smacznego monika
    • Gość: emama Re: jakie owoce? IP: *.* 18.09.02, 10:13
      Witam.W sierpniowym "Dziecku" było opisane jakie owoce można podawać dziecku i wychodzi na to, że większość już od 6 miesiąca. Jednak teraz jest tyle alergenów, że zgadzam się z Moniką, najlepiej po trochu testować. Ja przynajmniej tak robię. Już wiem, że mogę jeść jabłka, gruszki, brzoskwinie, arbuza (którego uwielbiam i mogę spożywać na tony).Pozdrawiam. Asik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka