Dodaj do ulubionych

Brak pokarmu

06.12.06, 10:30
Proszę o pomoc. Druga doba po porodzie. Brak pokarmu nawet siary nie ma. Dziecko chętnie ssie ale mleka nie ma. Nie chce dawać butelki bo tu w szpitalu dają zimne i bardzo mało. Pije herbatki i nic. Jak sobie pomoc?do jutra jestem w szpitalu a tutaj mi mówią że to normalne i mam czekać.
Obserwuj wątek
    • beniusia79 Re: Brak pokarmu 06.12.06, 11:39
      gratulacje!!!
      nie martw sie, czesto tak jest, ze mleko pojawia sie dopiero kilka dni po porodzie. pewnie masz siare, tylko ona jest niewidoczna i jest jej bardzo malutko, ale to dzidzi straczy. przystawiaj jak najczesciej maluszka do piersi, zapewniam cie, ze mleko sie pojawi i nie podawaj herbatki jak nie musisz. dla poocieszenia dodam, ze u mnie mleko pojawilo sie dopiero w 4 dobie po porodzie, czyli dopiero w domu. potem mialam nawal. nigdy nie dokarmialam, mala ma 5 miesiecy i jest tylko na cycu i pieknie sie rozwija. zycze powodzenia. wszystko bedzie dobrze, muszisz tylko byc cierpliwa :-) powodzenia
      • synek28 Re: Brak pokarmu 06.12.06, 21:07
        Witam i gratuluje młoda mamo!!!
        Nie martw sie ja mam dwóch synów , za kazdym razem pokarm dostawałam dopiero po
        4 dobie z tym że ze starszym nie miałam doswiadczenia i wiedzy i zaczęłam
        podawac butelke no i stało sie - ja zalewałam sie pokarmem a mały i tak wolała
        butle. Teraz byłam mądrzejsza i bardziej doświadczona, wiec wołałam w szpitalu
        żeby dokarmiały a oprócz tego czesto przystawiałam do piersi. W przerwach
        traktowałam je jeszcze laktatorem i udało sie . Mleczko popłynęło ale niestety
        przez 2 miesiące mały leżał tylko przy cycu bo było mało pokarmu. JA jednak nie
        poddałam sie i udało sie .Mleczka mam dużo Oskar jest na cycu nie dawałam mu
        mieszanki. Dziś ma 9 miesięcy i waży juz 11,5 kilo!!!! Nie zamartwiaj sie bo to
        najgorsza rzecz na laktację. wszystko sie unormuje. Zycfzę duzo szczęścia i
        powodzenia!!!!!!
        • annw5 Re: Brak pokarmu 07.12.06, 03:48
          Gratuluje!!!
          Tak moze byc, ze na poczatku nic nie leci. Ale nie martw sie, poleci:-)
    • wierusek Re: Brak pokarmu 07.12.06, 07:46
      nie martw się. dziecko w pierszych dobach wypija około łyżeczki pokarmu na dobę
      - na pewno jeszcze będziesz miała pokarm. Ja po 4 dobie musiałam w nocy wstawac
      i spuszczac pokarm bo mi piersi rozsadzało! powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka