Dodaj do ulubionych

Je tylko przez sen

IP: *.* 10.11.02, 23:39
Dziewczyny czy miałyscie kiedyś podobną sytuację: mój 5-miesięczny synek nie chce cyca w dzień kiedy jest rozbudzony. Dodam że od początku jest tylko na piersi i zna tylko ją (chociaż od jakiegoś czasu daje mu jabłuszko łyzeczka i bardzo chętnie je "wcina").Nakarmic mogę go tylko kiedy obudzi się z drzemki dziennej i jest jeszcze taki półprzytomny. Kładziemy się wtedy w pokoiku, jest cisza, zasłonięte zasłony a mama stara się nawet bezgłosnie oddychać. Biada nam jeśli zaskrzypią drzwi albo maluch usłyszy kogoś z pozostałych domowników. Od razu sie odkręca i już nic nie da sobie do ust włożyć - pręży się a na mnie patrzy jak na najgorszego wroga. On musi czym prędzej wstać do pionu (oczywiście na rekach mamy) i wszystko obejrzeć. Nie ma poprostu czasu jeść. Strasznie z niego "kręcone" bobo. Odbija sobie za to w nocy: może przez całą noc ssać cyca.W efekcie jeśli nie śpi w dzień to nie je.Czy to jest normalne?A moze On już "wydoroślał" i nie chce cyca (na wadze przybiera wybornie - ma 5 miesiecy a gabaryty conajmniej 10-cio miesięcznego malucha. Jest duzy, waży 9 kg.)Nie mogę sobie wyobrazić jak mamy karmią dzieci np. w przychodni czy u cioci na imieninach? Powoli zaczyna mnie stresować karmienie w dzień: moje dziecko ze mna walczy i nie chce nawet przytulic się do piersi. Co robić?Czy ktos miał podobnego malucha?Zapałka
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia.s Re: Je tylko przez sen IP: *.* 11.11.02, 14:40
      Kochana Zapałko!Ja mam to samo z moją 2 i pół miesięczną córeczką!!!Od kilku dni nie ma siły żeby zmusić ją do possania cycusia w dzien...(no może złapie na chwilę ale parę razy pociągnie i puszcza,jak próbuję ja nakłonić by jeszcze trochę possała pręż się,płacze,nie chce(a wiem ,żr jest głodna...)W rezultacie zciągam mleczko w dzień i podaję jej z butli!I je.Aw nocy bez problemu ssie cucunia!Nie wiem co jej się stało!Ale muszę się dostosować...A!!!i jeszcze jedno-Zuzia jak je z cyca to takrze nie można głośniej mówić-pomijam jakiś hałas-wtedy pouszcza cyca i koniec jedzenia!Całuję Kasia z kapryśną Zuzią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka