Dodaj do ulubionych

kłopoty z odbiciem

IP: *.* 02.01.03, 18:08
Mój trzytygodniowy synek za każdym prawie razem kiedy pionizuję go po jedzeniu - wybudza się i domaga się piersi jeszcze raz. Nie wiem czy w ten sposób nie przejada się, a nawet jeśli nie - doprowadza to do sytuacji, kiedy ssie po 2 lub 3 godziny. Jestem wtedy naprawdę wykończona a on znowu robi się głodny i nie zasypia z bardzo pełnym brzuszkiem. Z kolei kiedy go nie pionizuję do odbicia, albo mu się nie odbije - to widzę, że ma bardzo niespokojny sen i robi dziwne miny przez sen - zdecydowanie nie jest mu wtedy dobrze.Co robić???Lecę karmićEwula - mama Bartoszka
Obserwuj wątek
    • Gość: domisia Re: kłopoty z odbiciem IP: *.* 08.01.03, 20:06
      zdecydowanie w nocy możesz sobie odpuścić to odbijanie, bo nigdy nie zmrużysz oka - Basia ma 3 m-ce i przez pierwsze 1,5 m-ca wcale jej nie pionizowałam - byłam zbyt zmęczona. Ale w dzień to próbuj - Dominika
      • Gość: GosiaP Re: kłopoty z odbiciem IP: *.* 09.01.03, 07:41
        Na temat odbijania wiem chyba wszystko. Mój Mateusz jeżeli nie został pionizowany to po 10 minutach budził się ze strasznym płaczem. Tak więc brałam go do odbijania ale co najgorsze nie chciało mu się odbić - nawet po 15 min. noszenia. Miałam podobną sytuację do Ciebie - jak się obudził to się odbiło i znowu chciał jeść. I tak w kółko. Jakoś przeżyłam. Później nastąpił przełom w jego życiu.Po karmieniu zasnął, ale np. po godzinie się obudził i wtedy się zaczęło "seria odbijania" co 10 minut. Odbiło się raz - odłożyłam go do łóżeczka, za 10 minut płacz i znowu odbicie i do łóżeczka. Potrafiło mu się odbijać (z ulewaniem włącznie) nawet 5 razy i to tylko po jednym karmieniu.Teraz ma 8-miesięcy i już na szczęście to minęło. Ale swoje przeszłam. Pewnie Cię zbytnio nie pocieszyłam. Życzę wytrwałości i cierpliwości. Pozdrawiam. Małgoś.
    • Gość: kasiunia Re: kłopoty z odbiciem IP: *.* 09.01.03, 15:43
      myśle że powinnaś go odbijać też w nocy, bo powietrze może się przedostać do jelit - i masz gotową kolkę.może spróbuj gp kłaść na brzuszku? mojej córeczce się w ten sposób odbija zdecydowanie szybciej, no i może się nie wybudzi?powodzeniakasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka