Dodaj do ulubionych

Tabletki Cerazette

05.03.07, 22:23
Mam pytanie czy ktoras z was ma te pigułki i jak one wpływaja na organizm , i
czy moge zjesc od razu pierwsza czy czekac do pierwszego dnia miesiaczki??
Obserwuj wątek
    • beniusia79 Re: Tabletki Cerazette 06.03.07, 07:51
      ja bralam od razu (tak zalecil lekarz) bo na okres to sobie mozesz jeszcze
      troche poczekac. cerazette lykalam prawie pol roku ale bardzo zaluje tego. gdy
      zaczelm je brac, przestala spadac waga. ponoc od tych tabletek sie nie tyje bo
      maja minimalna ilosc hormonow (tak stwierdzil moj lekarz) ale na opakowaniu
      jest napisane co innego...wiem, ze wiele mlodych mam mialo przez te pigulki
      podobny problem co ja (dodam, ze pilnuje od porodu wagi, uwazam na jedzenie i
      chodze od 3 miesiaca na fitness) inne z kolei chudly bez problemu. zalezy to
      wiec od organizmu danej kobiety.
      • lojkalojka25 Re: Tabletki Cerazette 06.03.07, 14:07
        ja biore i narazie nie widze zadnej roznicy , poza tym ze od czasu do czasu mam
        male krwawienie,ale ponoc to normalne. sa dobre bo nie musze robic przerw
        miedzy opakowaniami.
    • zabamoni Re: Tabletki Cerazette 16.03.07, 21:52
      pozwol ze dolacze sie do twojego postu. ja od wzcoraj mam przylmowac te
      tabletki i niewiem od kiedy zaczynaja dziala c?a moze ty wiesz?iczy trzeba brac
      w po kolei w te oznaczone dni tam zaczyna sie od pon a ja je biore od dzisiaj.
      • olzar Re: Tabletki Cerazette 16.03.07, 22:15
        Witam
        Jeżeli zaczęłaś dzisiaj to weż tabletkę spod piatku. Dni są po to, aby się nie pomylić. Są to tabletki, które trzeba brać najlepiej o tej samej godzienie. Poślizg może być najwyżej 3 godzinny, dłuższy może spowodować osłabienie antykoncepcji. Takie informacje otrzymałam od mojej pani ginekolog. Przyjmujesz je cału czas bez żadnej 7 dniowej przerwy, bo podczas laktacji najczęściej miesiączka nie występuje. Ja biorę je od 3 miesięcy i na razie nie narzekam.
        pozdr
        • zabamoni Re: Tabletki Cerazette 17.03.07, 12:34
          dzieki za odpowiedz[olzar]!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka