Dodaj do ulubionych

Apaka, wkozi napiszcie

04.04.07, 17:25
Dziewczyny napiszcie o systemie dokarmiania strzykawka.
Obserwuj wątek
    • pitu_finka Re: Apaka, wkozi napiszcie 04.04.07, 18:24
      Nakladasz taka cienka rureczke na strzykawke (bnazywa sie kateter) ktora no
      koncu z boku ma dziurke. Wsadzasz taka rureczke dziecku w usta jak jest
      przyssane do piersi. I jak ssie to leciutko naciskasz tlok zeby dziecku
      polecialo mleko. Nie jest to taki proste, czesto trudno tak wsadzic kateter
      zeby sie mleko z buzi nie wylewalo. Ale jest to do zrobienia choc zajmuje duzo
      czasu. Nie wiem gdzie mozna kupic katetery - w aptekach nie ma. Ja kupowalam w
      szpitalu sw. zofii, konsultantki laktacyjne tez czesto maja. nie wiem, moze
      lepszy pomysl to sns medeli.
      • pitu_finka Re: Apaka, wkozi napiszcie 04.04.07, 18:29
        Doczytalam ze Ci dziewczyny odpisaly na innym watku. No to moj system jest taki
        jak Apaki, choc jak nie nasz sondy to po palcu tez mozesz. Tylko ze z sonda
        dziecko caly czas symuluje piers, wiec to jest zalta takiego rozwiazania. Uda
        sie, zobaczysz; mnie sie udalo choc tez juz nikt we mnie nie wierzyl. Trzymam
        kciuki.
        • pitu_finka Re: Apaka, wkozi napiszcie 04.04.07, 18:30
          stymuluje mialo byc
    • apaka Re: Apaka, wkozi napiszcie 04.04.07, 18:34
      no to my z pitu _fika " jednej szkoly jestesmy" . Ja tez te wiedze z Zelaznej
      wynioslam.
    • mniemanologia Re: Apaka, wkozi napiszcie 04.04.07, 19:46
      Ale przecież napisałam Ci o swoim systemie, w tamtym wątku :)
    • wkozi Re: Apaka, wkozi napiszcie 05.04.07, 16:40
      Ja karmiłam też bez rurki z pomocą palca - pokazała mi to pani z poradnictwa
      laktacyjnego. Bardzo dokładnie umyty palec wskazujący wkłada się do buzi
      dziecka w taki sposób aby opuszkiem dotknąć podniebienia. Wzdłuż palca trzyma
      sie drugą ręką strzykawkę, której koniec umieszcza się w kąciku ust malca. Gdy
      dziecko zaczyna ssać palec popuszcza sie tłok. Dziecko uczy sie wtedy, że bez
      ssania nic nie leci. Trochę to karkołomne, ale nam pomogło w nauce ssania
      piersi. Aha, dziecko trzeba umieścić w pozycji półleżącej do tych wygibasów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka