serrdelek 04.04.07, 17:25 Dziewczyny napiszcie o systemie dokarmiania strzykawka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pitu_finka Re: Apaka, wkozi napiszcie 04.04.07, 18:24 Nakladasz taka cienka rureczke na strzykawke (bnazywa sie kateter) ktora no koncu z boku ma dziurke. Wsadzasz taka rureczke dziecku w usta jak jest przyssane do piersi. I jak ssie to leciutko naciskasz tlok zeby dziecku polecialo mleko. Nie jest to taki proste, czesto trudno tak wsadzic kateter zeby sie mleko z buzi nie wylewalo. Ale jest to do zrobienia choc zajmuje duzo czasu. Nie wiem gdzie mozna kupic katetery - w aptekach nie ma. Ja kupowalam w szpitalu sw. zofii, konsultantki laktacyjne tez czesto maja. nie wiem, moze lepszy pomysl to sns medeli. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Apaka, wkozi napiszcie 04.04.07, 18:29 Doczytalam ze Ci dziewczyny odpisaly na innym watku. No to moj system jest taki jak Apaki, choc jak nie nasz sondy to po palcu tez mozesz. Tylko ze z sonda dziecko caly czas symuluje piers, wiec to jest zalta takiego rozwiazania. Uda sie, zobaczysz; mnie sie udalo choc tez juz nikt we mnie nie wierzyl. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
apaka Re: Apaka, wkozi napiszcie 04.04.07, 18:34 no to my z pitu _fika " jednej szkoly jestesmy" . Ja tez te wiedze z Zelaznej wynioslam. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Apaka, wkozi napiszcie 04.04.07, 19:46 Ale przecież napisałam Ci o swoim systemie, w tamtym wątku :) Odpowiedz Link Zgłoś
wkozi Re: Apaka, wkozi napiszcie 05.04.07, 16:40 Ja karmiłam też bez rurki z pomocą palca - pokazała mi to pani z poradnictwa laktacyjnego. Bardzo dokładnie umyty palec wskazujący wkłada się do buzi dziecka w taki sposób aby opuszkiem dotknąć podniebienia. Wzdłuż palca trzyma sie drugą ręką strzykawkę, której koniec umieszcza się w kąciku ust malca. Gdy dziecko zaczyna ssać palec popuszcza sie tłok. Dziecko uczy sie wtedy, że bez ssania nic nie leci. Trochę to karkołomne, ale nam pomogło w nauce ssania piersi. Aha, dziecko trzeba umieścić w pozycji półleżącej do tych wygibasów. Odpowiedz Link Zgłoś