mika_p Re: zatrzymać laktacje!! 24.05.07, 23:18 Nie karmić. Poczekać kilka dni, aż piersi przestaną obrzmiewac (odciągając nadmiar do uczucia ulgi) Poczekac kilka meisięcy do kompletnego zaniku. O szczegóły pytać na F. Karmienie piersią, nie Wychowanie :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: zatrzymać laktacje!! 25.05.07, 03:48 Wlozyc sobie liscie kapusty do biustonosza, nie zartuje, pomaga!! Znalazlam to w sieci jak sama potrzebowalam. Kapuste trzymac w lodowce a wybrac ja dostosowana wielkoscia :o) Odpowiedz Link Zgłoś
e-dziunia Re: zatrzymać laktacje!! 25.05.07, 09:21 To fakt, schłodzone liście kapusty pomagają :) Najczęściej po paru miesiącach pokarm sam zanika. Najważniejsze, to odciągać tylko tyle ile jest potrzebne dla odczucia ulgi, a nie zupełnie. A jeśli pokarm będzie się zbyt długo utrzymywał (np, po pół roku), można sobie sprawdzić poziom prolaktyny i skonsultować go z ginem. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: zatrzymać laktacje!! 25.05.07, 11:09 dobre, dobre, ja miałam pokarm jeszcze przez dwa lata od zakończenia karmienia :-), ale to było tak widać, jak nacisnęłam mocniej pierś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
asiara74 Re: zatrzymać laktacje!! 25.05.07, 15:37 Moje dziecko przestało ciagnąć cyca nagle. Dodam że karmilam go tylko jedna piersią bo drugiej nie chciał. W tej którą karmiłam mniej pokarm sam zanikł, na drugą brałam leki ale nie miałam laktatora do odciągania. Chyba musisz stopniowo odzwyczaić pirsi od produkowania mleka ściągając je stopniowo a jeśli nie to sa specjalne leki. Odpowiedz Link Zgłoś
jacksparrow1 Re: zatrzymać laktacje!! 26.05.07, 00:34 NA przemian polewac prysznicem zimnym( prawie lodowatym)i cieplym. Liscie kapusty sa doskonale( wiem, sama stosowalam) JAk nie jestes wrazliwa na zimno to rob sobie oklady z lodu.Mi pomoglo zmniejszyc laktacje, ale jak bedziesz dluzej robila oklady to laktacja w koncu zaniknie. Zaprzestac karmienia Odpowiedz Link Zgłoś
gabusiasia Re: zatrzymać laktacje!! 27.05.07, 10:30 Pij napar z szalwii, dziela niesamowicie skutecznie. Ja o tym nie wiedzialam i w trakcie karmienia napilam sie przy problemach z gardlem (zmeczona plukaniem). Wypilam z 2 kubki i pokarmu bylo sporo mniej, nie moglam sie nadziwic, jednak szybko doczytalam, ze to sprawka szalwii:)Musialam sie natrudzic pijac ziolka na laktacje, zeby pokarm powrocil:) Odpowiedz Link Zgłoś