Dodaj do ulubionych

Wkładki laktacyjne

13.06.07, 23:59
Od dwóch miesięcy jestem mama i mam pewien problem używałam do tej pory wkładek laktacyjnych jedorazowych zastanawiam się jednak nad zakupem silikonowych.Proszę o porade które są lepsze, być może któraś z was użwa juz silikonowych wkładek
Obserwuj wątek
    • krztyna Re: Wkładki laktacyjne 14.06.07, 10:37
      Używam tylko jednorazowych z czystego lenistwa - łatwiej zużyte wyrzucić i
      zastąpić nowymi. Mój syn ma 7 miesięcy i wypróbowałam juz chyba wszystkie.
      najlepsze są Lansinoh (niestety niedostepne w Polsce), ale bardzo do nich
      podobne są BabyOno (te z kolei w normalnych sklepach trudno dostępne - kupuję w
      internecie). Z ostatnich odkryć negatywnych to Bella Mamma - totalna porażka -
      nie wiem przed czym one chronią, ale na pewno nie przed "zabrudzeniem ubrania w
      okresie laktacji". To już wkładki za 4zł paczka są duuuużo lepsze, tyle że
      grube i pod letnim ubraniem się odznaczają.
      ------------
      Aniołek Platek ma braciszka Skorpka
    • mama_idy06 Re: Wkładki laktacyjne 14.06.07, 10:44
      przez 4 mce uzywałam różnych wkładek. Najlepsze okazały sie Johnsona, są
      cieniutkie i mogą wytrzymać spokojnie cały dzien. Inne tańsze i grubsze czesciej
      przesiąkają.
    • amacko Re: Wkładki laktacyjne 14.06.07, 11:17
      Ja uzywam wkladek chicco sa rewelacyjne (moim zdaniem) natomiast bella mama to
      istna porazka, nie chronia a w dodatku jak nasiakna to bardzo nieprzyjemnie
      pachna. Nie uzywalam wkladek wielorazowych z wygody, zuzyte po prostu wyrzucam.
      Jestem mama juz 8,5 miesiaca :). Dodam, ze kolezanka uzywa wkladek
      wielorazowych aventu i sobie chwali ja ich nie testowalam.
    • kaaala Re: Wkładki laktacyjne 14.06.07, 11:59
      tez uzywalam wielorazowych aventu i dobrze mi sluzyly, w domu mialam zawsze
      paczke jednorazowych w razie czego jakby tamte byly w praniu albo na wyjazd
      jednorazowe lepiej sie sprawdzaja.
    • ania.olczyk Re: Wkładki laktacyjne 14.06.07, 12:19
      Ja uzywam Chicco albo Cannpola,sa naprawde fajne, a przetestowalam chyba
      wszystkie wkladki jednozarowe.
    • fergie1975 Re: Wkładki laktacyjne 14.06.07, 19:53
      tez uzywalam wielorazowych aventu i są naprawde ok !
      chłonne, miłe w dotyku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka