mi.ni 06.12.07, 22:02 czy soczewica ma właściwości wzdymające? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afroedyta Re: soczewica 07.12.07, 10:02 Też sie chciałam dowiedzieć - myślałam o pierogach z soczewicą :o) Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: soczewica 07.12.07, 11:13 Chyba nie. Ja jem i dziecku nic nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: soczewica 07.12.07, 12:58 Soczewica raczej człowieka nie wzdyma, ale jeśli do tej pory Pani jej nigdy ni jadła nie wiadomo jak Pani organizm zareaguje. Nie wiadomo też jak i czy w ogóle zareaguje dziecko (nie chodzi o właściwości wzdymające, ale o ewentualną nietolerancję, choć ta zdarza się niezwykle rzadko przy soczewicy) . Najlepiej jednak jest spróbować, wtedy wszystko będzie jasne. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ni Re: soczewica 09.12.07, 21:22 dziekuję za odpowiedź pierogi z soczewicą zrobione, zjedzone po troszku wprowadzałam i po kilku dniach stwierdzam,że nie ma właściwości wzdymających ani alergizujących pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś