yaishi 27.08.03, 19:41 Moja mała ma 5 tyg. Czy mogę jeść winogrona? Czy są silnie uczulające?? pozdrawiam yaishi i Basia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_staszewska Re: Co z winogronami??? 28.08.03, 10:10 Uczulać mogą, ale nie muszą. Proszę spróbować jeść je przez kilka dni i w tym czasie obserwować maluszka - wysypka, odparzona pupcia, kolka, zmiany w kupie (ciemnozielona, bardzo wodnista, śluz lub drobinki krwi) mogą sugerować, że z winogron trzeba jednak zrezygnować. Pozdrawiam Monika Staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
yaishi Re: Co z winogronami??? 28.08.03, 10:34 Dziękuje za odpowiedź. Córka i tak ma problemy z kupką, więc jak jest zagrożenie że mogą uczulać to nie będę lepiej próbować. Pozdrawiam yaishi Odpowiedz Link Zgłoś
yaishi Re: Co z winogronami??? 28.08.03, 10:36 Jem tylko bułki żytnie, wędlinę, wieprzowinę, marchewkę, jabłka gotowane i dżem z czarnych porzeczek a i ostatnio wafle ryżowe. Mała dalej robi rzadką kupkę. Proszę o podpowiedź co z tego co jem może jeszcze uczulać. pozdrawiam yaishi Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Co z winogronami??? 29.08.03, 09:28 Rzadka kupka nawet taka, która całkiem wsiąka w pieluszkę nie jest czymś nienormalnym u dzieci karmionych piersią. Chodziło mi raczej o zmianę z kupki takiej jaką maluch robi zawsze na ciemnozieloną i wodnistą (jakby kłaczki kupki wymieszać z przezroczysta wodą). Proponuję stopniowo rozszerzać swoją dietę i tak jak pisałam obserwować ludzika. Pozdrawiam Monika Staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
kamabs Re: Co z winogronami??? 28.08.03, 22:33 Hje, wydaje mi sie , ze u takich maluszkow rzadka kupa o konsystencji musztardy to wlasnie norma. Inne kupy pojawiaja sie po wprowadzeniu stalych pokarmow. Winogrona dodaje sie do deserkow Bobo Vit od 4 mca. Odpowiedz Link Zgłoś
yaishi Re: Co z winogronami??? 29.08.03, 10:01 zapomniałam dodać że córeczka robi właśnie rzadką wodnitą kupkę z dużą ilością śluzu. Czesto to prawie sama woda ze śluzem. yaishi Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Co z winogronami??? 29.08.03, 10:38 Woda bezbarwna czy w kolorze? Odpowiedz Link Zgłoś
yaishi Re: Co z winogronami??? 29.08.03, 13:24 Żółta. Wczoraj pojawiły się minimalne pasemka z krwią, w dwóch kupkach. Dziś już ich nie było. Martwię się bardzo, bo jestem na diecie, poprawy nie ma. Mała dostawała leki /lacidofil/, po których kupki były jeszcze rzadsze i musiałam je odstawić, bo było jeszcze gorzej.. pozdrawiam yaishi Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Co z winogronami??? 01.09.03, 11:21 Rzadka, żółta kupa jest w porządku. Proszę się nią nie martwić. Pozdrawiam Monika Staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
yaishi Re: Co z winogronami??? 02.09.03, 10:39 Ale napisałam przecież że córka robi kupki z dużą ilością śluzu i że pojawiły się dwa razy pasemka krwi, więc to chyba nie jest kupka w porządku.. pozdrawiam yaishi i Basia /23,07,03/ Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Co z winogronami??? 02.09.03, 13:37 Proponuję kontakt telefoniczny 0-22 555 31 10, w czasie mojego redakcyjnego dyżuru pn,wt,czw,pt 9.00-14.00, śr 11.30-16.30. Wydaję mi się, że tak będzie dużo łatwiej rozwiazać problemy z PAni dietą. Pozdrawiam Monika Staszewska Odpowiedz Link Zgłoś