fuerza 04.09.03, 10:07 no właśnie - ile ml dziennie powinien zjadać 3 tyg. - 4 tyg. niemowlak karmiony piersią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dotka22 Re: Ile ml dziennie? 04.09.03, 16:20 Witaj. Ja też niedawno zadałam lekarce to pytanie i okazuje się że: W pierwszym miesiącu powinno to być 7 posiłków a objętość porcji powinna wynosić 90-110ml. W drugim 6 posiłków po 120 ml W trzecim 6 posiłków po 130 ml Przy czym moje trzytygodniowe dziecko już teraz je jakby miało 3 miesiące :) Jak tak dalej będzie to niedługo będziemy go turlać :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: Ile ml dziennie? 04.09.03, 17:05 Hmm...wydaje mi sie, że dziecko karmione piersią je tyle ile chce i tak często jak chce. Nie ma jakiś norm (chyba, że dotyczące ile tych posiłków dziennie powinno być najmniej, o górnej granicy nie słyszałam). Dotyczy zwłaszcza noworodków. Bo starsze dzieci zwykle same wypracowują sobie jakiś dobowy rytm karmień. Jedne dzieci zjadają duzo, inne mniej. Jeżeli przewidujesz natomiast karmienie z butelki np. odciąganym pokarmem - to można spróbować wg ilości podanej w poście powyżej. I się zorientujesz - ile zjada Twoje dziecko. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś