Dodaj do ulubionych

stanik do karmienia

09.06.08, 22:02
czy karmiac piersia konieczne jest noszenie stanika do karmienia?
czy nalezy go nosic w dzien i w nocy? pytam poniewaz w staniku mi
niewygodnie a zwalczyłam niedawno zastoje i boje sie zeby sie nie
zrobiły nowe - na kupno nowego stanika nie mam chwilowo czasu
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: stanik do karmienia 09.06.08, 22:07
      Mozesz nosić normalny, ważne żeby nie miał fiszbin ani żadnych usztywnień.
      Ja noszę do karmienia, bo mi wygodniej pierś przez dziurkę wyciągnać, niż kombinować z normalnym stanikiem. I noszę tylko w dzień.
      • anika772 Re: stanik do karmienia 09.06.08, 22:24
        Noszę tylko w dzień, normalne, z fiszbinami ( w prawidlowo dobranym
        rozmiarze NIC nie uwiera). Tyle że z 70F przeskoczyłam na 70G;-)
        • orgellaa Re: stanik do karmienia 10.06.08, 21:02
          zazdroszczę ci tego rozmiaru ;-)
    • ala.81 Re: stanik do karmienia 10.06.08, 09:28
      a ja nie cierpię staników do karmienia, dla mnie są niepraktyczne zwłaszcza w
      terenie jak musze szybko zapiąć biustonoszowe klapy
      teraz mam tylko sportowe topy i jest suuper, są gładkie, miękkie i na tyle
      elastyczne ze mogę swobodnie manewrować
      • mika_p Re: stanik do karmienia 10.06.08, 10:22
        Nie masz wprawy :) Jak się ją ma, to zapięcie klapki jedna ręką zajmuje ze 3,4
        sekundy.
        • mad_die Re: stanik do karmienia 10.06.08, 10:27
          Dokładnie!
          Ja nie wyobrazam sobie manipulacji normalnym stanikiem albo topem. Poza tym, w normalnym staniku pierś jest cała na wierzchu (bo rozumiem że miseczka idzie do góry), podobnie w topie (tyle ze top do dołu leci).
          Natomiast w staniku do karmienia, piersi widać tylko kawałek, przez co karmić można wszędzie, dosłownie w s z ę d z i e!
          • ilonsa Re: stanik do karmienia 10.06.08, 11:01
            to zależy jaki rozmiar biustu... moja pierś jest prawie dukrotnie
            większa od głowy mojej tygodniowej córeczki- nwet nie wyobrażam
            sobie jak miałabym dyskretnie ja nakarmic...
            • mad_die Re: stanik do karmienia 10.06.08, 22:50
              Wiesz, jak moja córka miała tydzień, to też moja pierś była dwa razy większa od jej główki. Tylko ze wtedy nie myslalam o karmieniu nigdzie indziej jak w moim łóżku :P
              Takze spokojnie masz jeszcze ten miesiąc na oswojenie się z mysla o karmieniu w miejscach publicznych z uzyciem stanika do karmienia :P A za miesiąc to i główka Twojej córeczki nie bedzie taka mała w porównianiu z piersią :)
          • marsupilami25 Re: stanik do karmienia 11.06.08, 15:31
            Karmie od 4 miesiecy w s z e d z i e, a nie mam ani jednego stanika z klapka ;-)
            Kupilam kilka kolorowych biustonoszy z miekka miseczka i sportowy top, w ktorym
            spie. Nie uprawiam rowniez ekshibicjonizmu laktacyjnego. Da sie, ale jak komu
            wygodnie ;-)
        • midla Re: stanik do karmienia 11.06.08, 13:25
          no co ty, o wiele krócej :-)))
    • ankh_morkpork Re: stanik do karmienia 10.06.08, 11:42
      Nie wiem, czy karmiąc piersią koniecznie musisz nosić stanik. Wiem jednak, że PRAWIDŁOWO dobrany stanik zapewnia biustowi dobre podtrzymanie, co sprawia, że po zakończeniu karmienia piersi są w lepszej formie. DOBRZE dobrany biustonosz nie spowoduje żadnych zastojów, zdarzą Ci się tylko wtedy, gdy masz za małą miseczkę, która uciska Ci pierś. Dlatego możesz jak najbardziej mieć biustonosz do karmienia z fiszbinami, w dostatecznie dużej miseczce bedą okalać i podtrzymywać, pierś, a nie cisnąć.Sprawdziłam na własnej skórze.

Jeśli nie masz czasu na zakupy w sklepach stacjonarnych w swoim mieście, to dlaczego nie kupujesz przez internet??? Jest mnóstwo sklepów internetowych z bielizną, w tym z biustonoszami dla karmiących.

A jeśli chcesz się dowiedzieć, jaki powinnaś teraz nosić rozmiar stanika do karmienia i gdzie możesz go kupić - na gazeta.pl jest forum o biustonoszach, gdzie znajdziesz wszyskie te informacje :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka