niki-2008 15.06.08, 15:46 witam karmie piersia a chcialabym skorzystac z wodnej diety polegajacej na malych ilosciach jedzenia a duzych picia wony tj.okolo 6 l dziennie czy mozna??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aldonakatarzyna Re: DIETA WODNA 15.06.08, 15:51 uszkodzisz sobie nerki, nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: DIETA WODNA 15.06.08, 18:07 Zgadzam się, że nie jest to dobry pomysł. Natomiast zwykła *zdrowa* niskokaloryczna dieta w czasie karmienia jest dozwolona. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: DIETA WODNA 15.06.08, 18:59 zero tłuszczy i słodyczy, a własnie mleko "wyciagnie" z Ciebie "zapasiki". Moim zdaniem samo karmienie piersia, to super dieta :) Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 ps 15.06.08, 19:00 poza tym nadmiar płynów hamuje laktacje i nie można z tym przesadzac Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: ps 15.06.08, 21:11 6 litrów wody z cała pewnością wychamuje laktację. Nie jest to dobry pomysł. W laktacji należy sie dobrze odżywaić - by nie nadszarpnąć zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiale73 Re: DIETA WODNA 15.06.08, 23:36 karmienie piersia to najlepsza dieta. o innych pomysl pozniej! Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: DIETA WODNA 16.06.08, 08:06 A jak duża ilość wody może zahamować laktację? Ja wypijam ok 3-4litrów dziennie, bardzo chce mi się pić. Czy mogę sobie tym zaszkodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
maja4021 Re: DIETA WODNA 16.06.08, 09:33 chyba z tym zachamowaniem pokarmu to nie u kazdego .Ja od poczatku bardzo mało jadłam a piłam duuuuzo mineralnej nie gazowanej moj mąż sie smiał ze jeszcze tyle wody nie kupowalismy .Pic mi sie chciało bez przerwy wiec duzo piłam i znikomo jadłam.Jakos w niczym mi to nie zaszkodziło,szybko schudłam (fakt to tez wynik karmienia mała wyssała ze mnie tłuszcz),mała bardzo ładnie przybierała na wadze,nie uszkodziłam sobie nerek i .....pokarmu miała za duzo,właściwie jeszcze karmie to juz 2 lata bedzie.Wiec polecam duuuzo pic- oczywiscie mineralnej Odpowiedz Link Zgłoś