jan-seweryn 24.07.08, 13:33 Mój 6 miesięczny synek ma zaparcia.Karmie piersią ale je obiadki z marchewką kleik ryżowy. Jakie owoce mogę mu podawac by rozlużni kupy.A swoją drodą dobrze teą wiedziec co na biegunki i przy częstych stolcach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gkoz Re: co na zaparcia 24.07.08, 13:45 zapiera właśnie marchewka i kleik ryżowy, na rozluźnienie suszone śliwki (gerber), kleik kukurydziany, surowe jabłko (w słoiczkach są gotowane i takie tez może zapierać) Odpowiedz Link Zgłoś
all-ena Re: co na zaparcia 24.07.08, 21:49 Niby prawda, ale moja córcia tez ma zaparcia odkąd zaczeliśmy rozszerzac dietę i nie pomagały ani śliwki, ani kaszka kukurydziana ani jabłko pod żadną postacią czy też jakiekolwiek inne owoce. Unikam pokarmów zapierających typu ryż, a problem ze zbitą suchą kupą nie znika:( Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: co na zaparcia 24.07.08, 22:04 Suszone śliwki gerbera i dużo, dużo pić Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: co na zaparcia 24.07.08, 22:05 I zrewiduj swoja dietę. Może Ty jesz cos co powoduje zaparcia, np czekoladę? Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: co na zaparcia 24.07.08, 23:55 Ja po prostu odstawialam jedzonka na jakis czas i karmilam wylacznie piersia, kilka razy tak zrobilam i od jakiegos czasu problemow z kupka nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie.garfielda Re: co na zaparcia 25.07.08, 08:12 tu jest wymienione: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=78221543&a=78234790 Odpowiedz Link Zgłoś
monia77monia Re: co na zaparcia 25.07.08, 08:32 Witaj, ja miałam i chyba nadal mam ten sam problem z moim półrocznym synkiem. odkąd zaczelam wprowadzac inne jedzonko to sie kupki pogorszyły. Ostatnio to miał zatwardzenie az plakał jak robił. I nie pomoglo odstawianie go od jedzenia na kilk dni i zostawienie tylko przy cycu. Od tygodnia jest duza poprawa, robi codziennie i juz sie nie męczy tak jak wczesniej. Tez niewiedziałam co robic bo moj pediatra kazał dawac czopki jak dizecko nie robi 3 dni a ja tak nie chciałam i zaczełam szukac w internecie. No i chyba znalazłam, gotuje mu suszone sliwki z suszonymi morelkami, misksuje i gotowe:))Dałam mu jednego dnia i nastepnego kupka normalna(musztardowa) zrobiona bez płaczu. podaje mu co drugi dzien jakiesc 8-10 łyżeczek i jak narazie skutkuje( mam nadzieje ze mu nie szkodze ale to przeciez owoce) Spróbój może twojemu niunkowi tez to pomoze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś