monisia1290 18.08.08, 20:04 moja 2 miesięczna córeczka nie chce ssać mleka z prawej piersi. (odciągam z niej pokarm). lewa pierś(tą karmię) jest trochę wieksza. jak teraz doprowadzić do tego żeby obie piersi były równe. dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimka23 Re: nierówne piersi 18.08.08, 22:24 Niestety nie pocieszę Cię, dużo kobiet ma nierówne piersi i karmienie tego nie zmieni, co najwyżej na moment, gdy większa pierś jest opróżniona a mniejsza pełna, wtedy różnica może się zacierać. Odpowiedz Link Zgłoś
natiwa Re: nierówne piersi 19.08.08, 07:00 nie liczylabym na to, ze piersi sie wyrownaja :( moje pierwsze dziecko wolalo piers lewa, prawej zreszta przez jakis czas mu wcale nie podawalam, bo mialam w takim stanie brodawke, ze musiala sie najpierw porzadnie wygoic, mimo moich pozniejszych staran (czestszego przystawiania do tej mniejszej) piersi juz nigdy sie nie wyrownaly drugie dziecko preferuje z kolei prawa piers, ta mniejsza, od samego poczatku wisialo na niej dluzej i cieszylam sie, ze moze to spowoduje, ze piersi sie wyrownaja, ale gdzie tam, widac tak juz zostanie :( a te ksiazkowe informacje, ze po zakonczeniu karmienia piersi wroca do stanu sprzed laktacji to bujda na kolkach Odpowiedz Link Zgłoś
anu1979 Re: nierówne piersi 19.08.08, 08:42 Poważnie, nie wyrównają się nic???to tragedia:(moja lewa jest wieksza sporo:(jak ja bede wyglądac......miałam nadzieje, ze sie wyrównaja. Odpowiedz Link Zgłoś
natiwa Re: nierówne piersi 19.08.08, 12:51 roznica wieku miedzy moimi dziecmi to 5 lat, gdyby piersi mialy sie wyrownac po karmieniu pierwszego, czasu bylo az nadto, dodam ze syna nie karmilam jakos oszalamiajaco dlugo (rok i 4 miesiace) ale moze to tylko mnie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
karolina083 Re: nierówne piersi 19.08.08, 13:17 różnica minie po zakończeniu karmienia, tyle że nie od razu, raczej tak po 4-5 miesiącach. Ale jeśli chcesz spróbować zdziałać coś wcześniej, proponuję przystawiać dziecię do obu piersi w czasie jednego karmienia tyle, że mniejsza pierś powinna być zawsze, a przynajmniej znacznie czesciej pierwszą piersią. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś