Dodaj do ulubionych

ile minimum karmień -skończone 7 mc

23.10.08, 22:21
Witam!
Proszę o porady doświadczone mamy. Pogubiłam sie troche z tym karmieniem i brak mi planu dnia. Mała tez nie zgłasza głodu (może za czesto karmie albo niejadek po mamie). Spróbuje opisac plan dnia.
*dwa karmienia nocne koło 1 i 5-6
*sinlac koło 9-10 (jak jestem w domu karmię łyzeczką gdy w pracy babcie dają butlę:( - z butli zjada około 140 ml
*potem wracam i daję piers koło 13-14 (próbowałam podac zupkę ale nie chce, piers podaje bez wyraxnego żądania)
koło 16-17 probuje podać zupkę jeśli zje poł słoiczka to święto w domu, dopajam piersią
19-20 pierś po kąpieli

Brakuje mi czasu na jakieś owoce (dodane do kaszki nie przechodzą), może zastąpic tą piers koło 13. Chcę też podać jej kaszkę na noc - drugi sinlac. Nie będzie wtedy za mało piersi??? Dodam że przyrosty ma w dolnej granicy normy. Ale ma jakąś schizę jedzeniowa - mała cudem przywrócona piersi. Z góry dziękuje za porady.
Obserwuj wątek
    • bathilda Re: ile minimum karmień -skończone 7 mc 24.10.08, 09:30
      W 8 miesiącu powinny być minimum 4 a najlepiej 5 posiłków mlecznych na dobę. U
      Was jest 5X pierś plus Sinlac. Więc na pewno starcza.

A próbowałaś dać do Sinlaku starte jabłko? Jest wtedy gęstszy i łatwiej podać go
      łyżeczką. Mój trąbił to aż miło. A poza tym można już mu dać np. banana w łapę.
      Dzieci dużo ładniej jedzą jak mają "kontakt z jedzeniem" :)
    • monika_staszewska Re: ile minimum karmień -skończone 7 mc 24.10.08, 12:22
      Karmień piersiowych powinno być choć cztery, więc nawet jeśli jedno
      Pani zabierze to norma będzie jeszcze wyrobiona. Ale można nie
      zabierać i podawać i Sinlac i pierś na jedno karmienie. Tak samo
      można zrobić z owocami, czyli dodać je do karmienia piersiowego,
      choćby o owej 13.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
      • doziolko Re: ile minimum karmień -skończone 7 mc 24.10.08, 14:52
        Próbowałam dodac jabłka do sinlacu ale mala wzgardziła (moze zrobie kolejna próbę) a co do banana to jest na liscie podejrzanych.
        Sinlac i pierś to za dużo zawsze ulewała no i wtedy gdy jestem w pracy to nie ma problemu z piersiami.

A w przypadku takiego niejadka to podawać najpierw owoce, zupki a potem piers czy pierś dopiero kiedy żąda. Chce podać tez sinlac wieczorem zamiast piersi - może tak być?(w ramach przyzwyczajenia- bedę wracać poźno ze szkoły)
        • monika_staszewska Re: ile minimum karmień -skończone 7 mc 27.10.08, 17:14
          Hmmm, chyba jednak najpierw pierś, a dopiero potem inności-nowości.
          A wieczorem oczywiście może być Sinlac.
          pozdrawiam :)
          monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka