ciociacesia 21.11.08, 15:38 smierdzace i wodniste - od zbyt czestego krotkiego karmienia? mozliwe to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexandraja Re: zielone kupki 21.11.08, 18:21 tak , mozliwe. Moj synek tak mial.Pediatra powiedziala, ze to wlasnie przyczyna. Zaczelam wiec karmic nie czesciej niz co 3 godziny i problem zniknal jak i gazy rowniez;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia no własnie w twojej wypowiedzi o tym przeczytałam 21.11.08, 19:07 i sie zastanawiam w jaki sposób miałoby to byc mozliwe. ja zielone kupki pojawiajace sie co jakis czas kojarzyłam raczej z moja dieta. nie bardzo wyobrazam sobie karmienie corki z zegarkiem w reku, bo ona od urodzenia bardzo krotko ssie za jednym posiedzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
alexandraja Re: no własnie w twojej wypowiedzi o tym przeczyt 21.11.08, 21:41 no wiec sama widzisz..ja swojej diety nie zmieniam a u syna pojawily sie zielone kupki (temat swiezy) wlasnie jak zaczal te cyrki przy piersi tzn jadl bardzo krotko i po niedlugim czasie znow chcial jesc.. pytalam wiele osob (kompetentnych) i wlasnie takiej odpowiedzi mi udzielili. Ja w to wierze bo gdy zaczelam go "normowac" kolor musztardy powrocil .. no i dziecko spokojniejsze bylo Odpowiedz Link Zgłoś
nurfe Re: zielone kupki 21.11.08, 20:34 Wypowiedź P.Moniki nt. zielonych kup "Kupki dziecka karmionego maminym mlekiem mogą mieć różne kolory. Dopóki nie jest tak, że kilka czy kilkanaście kolejnych kupek ma kolor gotowanego szpinaku nie musimy się im specjalnie przyglądać. " Wodniste też mogą byc. A jak słysze takie "mądrości" pediatry to mi się nóż w kieszeni otwiera... Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia Re: zielone kupki 21.11.08, 20:52 o 'palecie kolorów' tez juz czytałam, tylko ze tesknie troche do tych slicznych pierwszych musztardowych kupeczek :) fajnych i niesmierdzacych - dziecie ma dwa miesiace :) i sobie pomyslałam - z tymi 3 godzinami to bzdura, chuba ze, moze chodzi o to ze za duzo laktozy jak sie czesto i krotko karmi? sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: zielone kupki 21.11.08, 21:03 na pewno z 3 godzinami to bzdura, no chyba ze dziecko "tak juz ma" samo z siebie i dobrze przybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandraja Re: zielone kupki 21.11.08, 21:55 nie zawsze dziecko wie co dla niego najlepsze, pewnych zeczy musimy je nauczyc;) niekoniecznei dziecie ktore wisi non stop na cycu bedzie lepiej czy wiecej przybierac od tego , ktore je regularnie co 3 godziny ale skutecznie a nie poprostu przysypia przy piersi . Moze byc wlasnie odwrotnie. No i jest to korzystne zarowno dla dziecka jak i matki. No ale generalnie wiem , ze w Polsce jest tendencja ogolna do krytykowania wszystkich (zwlaszcza pediatrow - ktorych nalezy czesto zmieniac) i wszystkiego , niestety nie mowiac w zamian nic madrego Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: zielone kupki 21.11.08, 21:59 gratuluje dziecka co je co 3 godziny i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
alexandraja Re: zielone kupki 22.11.08, 10:07 to chyba normalne ze dziecie je co 3 godziny (to juz moje drugie dziecie i zapewniem zadne nie odstaje od tych co wisza na piersi bez przerwy.0.. no moze tym ze sa pogodniejsze, nie boli je brzuszek no i ja jestem mniej zmeczona:) No coz kazdy robi jak lubi ale czy jak dziec bedzie starszy i bedzie reklamowal jedzenier non stop tez nie bedziesz odmawiac? Zreszta nie zadki to problem w Polsce , ze i roczne dzieci jedza w nocy , nie mowiac juz o regularnych posilkach w dzien.. Ja tez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nurfe Re: zielone kupki 21.11.08, 21:45 Wróca, wrócą ;-) U nas też były zielone, wodniste, strzelające i "odurzające zapachem"... Teraz elegancka musztarda raz na 2-3 dni ;) Dziecie ma 4 m-ce. I też słyszałam, że przekarmiam, że trzeba herbatki na uspokojenie dziecku dawać a nie pierś, a w ogóle to najlepiej czopki. Zastanawiałam się tylko komu mam ten czopek zaaplikowac coby nie popełnić morderstwa na pediatrze za gadanie głupot ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia :) 22.11.08, 00:55 no to czekam z utęsknieniem na śliczne kupki. a tymczasem corka mnie zaskakuje swoimi urozmaiconymi sposobami usypiania :) Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: zielone kupki 21.11.08, 22:04 odgrzebane : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=68507554&a=68538742 Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 i jeszcze 21.11.08, 22:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=64668975&a=64670165 Odpowiedz Link Zgłoś