ophelia78 12.05.09, 10:42 Pani Moniko, od ostatnich tygodni ciąży strasznie się pocę w nocy. Myślałam, że jak urodzę, to przejdzie. Mały ma 9 tyg., a ja co noc mokra. Karmię tylko piersią. To normalne (zmiany hormonalne???), czy coś ze mną nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mad_die Re: nocne poty 12.05.09, 12:31 A jak jestes ubrana? Jaką masz kołdrę? Masz otwarte okno w nocy? Ja na lato mam leciutką cieniutką koszulkę i spodenki, kołdra też letnia, okno zawsze uchylone - w upały otwarte na oścież. I nie pocę się. Odpowiedz Link Zgłoś
aannagr Re: nocne poty 12.05.09, 12:57 Organizm pozbywa się nadmiaru wody, nagromadzonej podczas ciąży. I chyba hormony też mają jakiś wpływ. Mi się też wydawało, że to za długo trwa ale moja ginekolog-endokrynolog, mówiła, że to normalne. Teraz jest już prawie 7 miesięcy i ja wciąż się pocę. Choć już nie tak, jak przez pierwsze 3 miesiące. Kołdrę mam cienką. Śpię w cienkiej koszuli. Okno otwieram. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiowiec09 Re: nocne poty 13.05.09, 21:58 miałam to samo - to hormony, juz przeszło ale u każdego inaczej polozna porównała zmiany hormonalene w tym okresie do klimakterium - to mnie uspokoiło choc przyjemne to nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcik66 Re: nocne poty 13.05.09, 22:39 Dokładnie tak jak pisały dziewczyny, organizm pozbywa się nadmiaru wody nagromadzonej w ciąży mi też to powiedział mój lekarz. Ja kładążc się spać przygotowywałam sobie wieczorem dwie koszulki na zmianę i musiałam się co najmniej dwa razy przebrać w nocy, bo były całkiem mokre. Trwało to około 2 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: nocne poty 20.05.09, 12:58 Dzięki!!! mam nadzieję, że to szybko minie... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: nocne poty 20.05.09, 13:07 ja tez strasznie sie pocilam przez pierwsze m-ce, myslalam ze to po cc..bylam cala mokra, wlosy mokre, koldra, przescieradlo,poduszka, mozna bylo wyciskac a jednoczesnie telepalam sie z zimna jakby bylo z -30, koszmar.. Odpowiedz Link Zgłoś