eberta 05.01.04, 12:31 Mam pytanie: czy wie ktoś może o ewentualnych przeciwskazaniach odnośnie karmienia piersią przez matki chore na stwardnienie rozsiane? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stachurska1 Re: SM a karmienie 10.01.04, 16:37 Jestem doradcą lakt. SM nie jest przeciwskazaniem do karmienia. Leki mogą być Pod nr tel 022 6323674 otrzymasz informację, jakie leki możesz brać jeżeli jakieś zażywasz. Agnieszka. cysiaki@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: SM a karmienie 12.01.04, 15:42 Ten numer do Poradni Zaburzeń Laktacji Instytutu Matki i Dziecka jest już nieaktualny. Nowy jest następujący 0-22 3277370 i na wszelki wypadek telefon do Komitetu Upowszechniania Karmienie Piersią 0-22 3277345. pozdrawiam monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
eberta Re: SM a karmienie 15.01.04, 15:15 Dziękuję za odpowiedzi. Mam jeszcze jeden problem związany z tematem. Otóż dowiedziałam się - próbuję się czegoś więcej dowiedzieć na ten temat - że karmienie piersią dłużej niż 1 miesiąc zwiększa ryzyko rzutu choroby. Ale to już inny temat. Chyba, że ktoś coś na ten temat wie... Odpowiedz Link Zgłoś
igusia2 Re: SM a karmienie 06.02.04, 23:55 Eberta! JAk pewnie sama wiesz Sm to choroba wielopostaciowai nieprzywidywalna i tak naprawdę każdy choruje inaczej....znam kobiety które miały rzuty podczas ciąży, znam inne które miały w tym czasie remisje a rzut w połogu...do wystąpienia rzutu może przyczynić się wiele czynników . Z pewnością okres połogu i jeszce trochę po połogowy to hustawka hormonalna i pewnie prawdobieństwo rzutu jest ale z tego co wiem i z różnych doświadczeń z chorymi nie spotkałam się żeby karmienie piersią wyzwalało rzut! Jesteś dzielną mamą -gratuluję! Trzymam kciuki za karmienie ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś