Dodaj do ulubionych

Komisja lek ds. Orzekania o Niepełnospr. dziecko

24.03.11, 14:12
Dostałam wezwanie. W zaświadczeniu o stanie zdrowia dziecka jakie musiałam dac do wypełnienia lekarzowi on jasno napisał, że stan zdrowia dziecka nie pozwala na jego stawiennictwo, a oni mi że OBOWIĄZKOWE stawiennictwo dziecka.
Ci lekarze to się w ogóle znają na chorobach czy to miejskie odpadki tam zasiadają?

Wg. mnie guzik sie znają bo powinni zdawać sobie sprawę że skupiska ludzi nie są dobrym miejscem dla takiego dziecka. (piszę takiego dziecka, bo mam nadzieję że kojarzycie temat i chorobę)
Nawet na rejonie mam w karcie napisane że TYLKO wizyty domowe.

Może niepotrzebnie się denerwuję, ale nie chcę jej narażać, dopiero co ze szpitala wyszłyśmy po 2,5 miesiącach żmudnego leczenia.
Obserwuj wątek
    • dagmaralodz77 Re: Komisja lek ds. Orzekania o Niepełnospr. dzie 24.03.11, 17:13
      Maju... odpowiedziałaś sobie sama na pytanie... guzik sie znaja...ale cięzko by znali sie na wszystkich zespołach chorobowych...
      wiesz pytałam znajomych kolegów i koleżanek lekarzy o zespół Kartagenera i rzadko kto wiedział z "czym to sie je"... az znalazłam kolegę ktory miał taka osobe z tym zespołem w rodzinie!!!

I nie narażaj malutkiej... wytłumacz spokojnie dlaczego nie mogłaś jej zabrać, wez ze soba cała dokumentacje... miejmy nadzieje ze bedzie dobrze!!!
      • em.haa Re: Komisja lek ds. Orzekania o Niepełnospr. dzie 24.03.11, 17:22
        Ostatnio trafiłam na pediatrę który nawrzeszczał na mnie że trzymam dziecko z ciężkim zapaleniem płuc w domu (poszłam na kontrolę po szpitalną, bo do pulmonologa wizyta za miesiąc). I tłumaczę Pani doktor że ona tak ma, pokazuje wypis w którym jest napisane, że choroba charakteryzuje się licznymi zmianami osłuchowymi: furczenia, rzężenia.
        Dała mi skierowanie do szpitala komentując, że dla dzieci chorych miejsce jest w szpitalu.
        Wróciłam do domu i czekam na wizytę u pulmonologa sad
        Udało mi się ją przyspieszyć o 2 tyg, ale to i tak za dwa tyg.
        Obawiam się że na swojej drodze spotkam wielu takich znawców.

Słyszałam, że na komisjach dzieją się cyrki, miałam nadzieje że na dziecięcych mniej.
        Martwię się że nie dostanę dla niej tego orzeczenia...
      • em.haa Re: Komisja lek ds. Orzekania o Niepełnospr. dzie 24.03.11, 17:23
        I dobrze żyje ta osoba z rodziny kolegi?
        Poradziła sobie? Ma niepełnosprawność? Wiesz może..?
        • dagmaralodz77 Re: Komisja lek ds. Orzekania o Niepełnospr. dzie 24.03.11, 17:32
          no niestety 15 lat temu zginęła w wypadku samochodowym!!! ale była po operacjach i radziła sobie bardzo dobrze... jesli chcesz dowiem sie kto sie nia tu u nas w Łodzi zajmował???

a i mam taka wiadomosc dotyczaca pani dr T.M.... moja serdeczna kolezanka przypadkiem do niej trafiła w tym tygodniu i szanowna pani dr bełkotała jej ze beta HCG nie jest wiarygodnym testem wykrywania ciąży!!! A na bakterie w pochwie (potweirdzone badaniem lab) zaleciła Lacto Vaginal!!! Mistrzyni!!!
          • dagmaralodz77 Re: Komisja lek ds. Orzekania o Niepełnospr. dzie 24.03.11, 17:34
            mam nadzieje ze jednak z pani dr tez bedziesz chciała sie rozprawić!!!
          • em.haa Re: Komisja lek ds. Orzekania o Niepełnospr. dzie 24.03.11, 17:35
            Jezu... No aż nie wierzę... planowałam się do niej wybrać i powiedzieć jaka to z niej genetyczka jest, ale nie wiem czy warto się denerwować.

A czemu my tak inicjałami?
            Pani dr. Tamara Michalska specjalista genetyki klinicznej- ginekolog, położnik.

Jeszcze nie byłam na znanylekarz.pl smile
    • em.haa Dagmara... 24.03.11, 17:32
      A Ty się orientujesz może czy na Sterlinga bądź gdzieś indziej ja bym mogła z Gają iść na konsultację? Bo oni w tym wezwaniu zażyczyli sobie taki dokument o ile posiadam.
      W sumie jakby mi tam ciekawie coś napisali to mogłabym przedłożyć.
      Ale nie wiem jak się zabrać.
      • dagmaralodz77 Re: Dagmara... 24.03.11, 17:36
        Maju w Instytucie Matki Polki jest Klinika Wad Wrodzonych i Rozwojowych!!! Jesli ci jakos moge pomóc... jestem w Matce Polce 3 dni w tygodniu!!! O co mam zapytać... bede tam jutro!!!
        • em.haa Re: Dagmara... 24.03.11, 17:40
          Co mam zrobić żeby tam trafić, skierowanie, jakie terminy.
          Nie wiem czy Gaja się w ogóle kwalifikuje.

Czy oni się nią w ogóle zajmą, pojęcia nie mam co się dzieje z ludźmi którzy tam trafiają.
          • dagmaralodz77 Re: Dagmara... 24.03.11, 17:45
            to kochana napisz mi na tego maila gazetowego kiedy gaja sie urodziła, do kiedy byla w szpitalu... wiem ze ma zespół kartagenera, dekstokardie i odwrócone trzewia!!! wszystkiego sie dowiem... i na tego mail podaj mi do siebie nr telefonu!!!
            • em.haa Re: Dagmara... 24.03.11, 17:46
              Już idę pisać.
              • em.haa Re: Dagmara... 24.03.11, 18:01
                Poszło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka